DSV JO10 begint goed, maar moet het hoofd buigen

61

DSV JO10-1 – ESC JO10-2 (3-13)

Afgelopen zaterdag was het ESC dag voor de kinderen en trainers. Wij moesten tegen ESC JO10-2, Johan tegen ESC 6 en Klaas-Jan tegen ESC 2. Een dag vol met de spanning van een derby.
Voor ons was het de 5e wedstrijd van de 1e fase. We hebben nog niet weten te winnen, maar ondanks dat komen we nog steeds met plezier naar voetbal. De trainers vinden het dan ook elke keer weer erg leuk om jullie te zien trainen en voetballen.

Voor Joost was het deze zaterdag helaas geen wedstrijddag. Hij was ziek en moest thuis blijven. We hopen dat hij er de laatste wedstrijd van de 1e fase er wel bij is. Zijn neefje Aron uit de JO9 was zijn vervanger. Zou hij net zulke dribbels kunnen maken?

De wedstrijd begonnen we enthousiast. We leken even wakker te moeten worden, maar toen ging het wel. ESC scoort er 4, maar wij weten er daar 2 goals tegenover te stellen. Chayenne en Milan zijn de doelpuntenmakers. In de korte pauze lijken we op dezelfde voet door te willen gaan en gaan we snel weer het veld in.
ESC moet hetzelfde gedacht hebben, want die weten er weer 4 te scoren. Zelf maken we er het 2e kwart 0. Jammer voor ons, want we doen zo hard ons best.

In de rust proberen we elkaar weer te helpen om er toch nog voor te gaan en dat lijkt te werken.
In het 3e kwart weten we ESC meer tegenstand te bieden. We maken in dit kwart ook een doelpunt! Julia, ook wel bekend van de kapotte netten, schiet de bal netjes in de hoek. Hoop doet leven en we weten ESC beter van de goal weg te houden. Helaas scoort ESC wel een goaltje, maar we hebben nog een 4e kwart om het verschil goed te maken.
Het 4e kwart gaan we er nog voor, maar we komen er niet altijd meer goed bij. We proberen het en doen ons best, maar we krijgen er toch nog 4 tegen. De eindstand komt op 3-13, maar de penalty’s worden keurig ingeschoten.

Aankomende zaterdag krijgen we nog 1 kans om in deze competitie te winnen. Nunspeet JO10-2 is de tegenstander, om 10:00 in Nunspeet. Komt allen kijken!