DSV in gevarenzone na 3 – 0 nederlaag tegen Swift.

61

Niet alleen de wind zat in de verkeerde hoek in het koude Swifterbant: ook DSV zat in de hoek waar de klappen vielen! Na een zeker in de tweede helft slechte wedstrijd keerden de oranjehemden met nul punten terug naar Doornspijk. Het feit dat de basisspelers Martijn Heshusius, Martijn Smals en Mark van Klompenburg geblesseerd moesten toekijken mag nauwelijks een excuus wezen. Het wel opgestelde elftal liet een zeer matige indruk achter.

Achteraf had DSV de wedstrijd in de eerste 45 minuten kunnen beslissen, maar meerdere spelers faalden in de afwerking. Dit brak het team in de tweede helft lelijk op. De drie tegentreffers vielen allemaal uit corners en bij alle doelpunten zag de verdediging/de keeper er niet goed uit. Met de ingebrachte wissels Jan Mulder, Stefan Bakker en Gerrit Hoekert werd er door de technische staf nog geprobeerd het tij te keren, het bleek zinloos.

Door deze nederlaag staat DSV op een 11e plek, aan het eind van het seizoen dodelijk. Gelukkig hebben we nog 14 wedstrijden, maar met het voetbal tegen Swift is er weinig eer te behalen voor trainers en spelers. Gelukkig kan het team veel beter voetballen dan dat ze tegen Swift lieten zien, maar dan moeten deze woorden wel omgezet worden in daden. Volgende week is daartoe de eerste mogelijkheid: om 14.30 thuis tegen Terschuurse Boys.

Uitslagen:
EFC – Elspeet 4 – 0 ; Terschuurse Boys – ESC 2 – 2 ; Swift – DSV 3 – 0 ; KVVA – Zwart Wit 1 – 0 ; Hoevelaken – Zeewolde 1 – 1 ; VVOP – Lelystad afgelast;