DSV en ESC houden elkaar in evenwicht 1 – 1

61

Na een indrukwekkende, respectvolle en emotionele minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van erelid Wijnand Hofman werd er onder leiding van scheidsrechter Van Leeuwen afgetrapt voor de gemeentelijke derby tussen DSV en ESC.

Voor DSV was het de eerste wedstrijd “om het eggie” sinds 7 december, er was in de winterstop alleen geoefend tegen VVOP. Die wedstrijd eindigde na een goede partij in een 1 – 0 nederlaag, maar diverse spelers haalden in de wedstrijd tegen ESC dat niveau bij lange na niet.

De snelle 1 – 0 voorsprong door Jeffrey Schreurs smaakte naar meer, temeer omdat Gerrit Hoekert daarvoor een grote kans had laten liggen, mogelijkheden volop dus…

Toch is het voor DSV bij die ene treffer gebleven, sterker nog: de Elburger doelman werd evenals zijn Doornspijkse collega nauwelijks of niet op de proef gesteld. De enige maal dat doelman Dekker van DSV de gang naar het net moest maken was in de 35e minuut toen Max Lamberink een wegens hands gegeven strafschop benutte.

Zeker in verdedigend opzicht beperkte ESC zich tot slordig uitverdedigen, maar DSV wist daar aanvallend ook niet veel tegenover te zetten. Vlak voor tijd was het nog even billenknijpen voor de Elburgers, zeker toen doelman Onderstal op magnifieke wijze een bal uit de bovenhoek tikte, onderdeel van een klein slotoffensief van DSV. Dit was echter onvoldoende op de 1 – 1 stand op het gloednieuwe scorebord nog te veranderen!

Kortom: een uiterst sportieve wedstrijd maar qua niveau en amusementswaarde teleurstellend, vandaar het ontbreken van vreugde na het laatste fluitsignaal. Volgende week speelt DSV in Hattem tegen Hatto Heim, aanvang 14.30 uur.