DSV en CSV in evenwicht: 1 – 1

61

De tweede competitieloze zaterdag heeft DSV wederom benut om te oefenen. Net als de vorige week was een 4e klasser de tegenstander: CSV’28 uit Zwolle, momenteel op de 3e plak in dezelfde klasse als s.v. ’t Harde.

Trainer Wim Kroes had in de beginopstelling maar liefst een handvol “niet-basisspelers” opgenomen. Door het vele wisselen veranderde de opstelling diverse malen, zodat iedereen aan speelminuten toekwam.

Vooral in de eerste 45 minuten leek het alsof CSV meer wilde winnen dan DSV. Zij waren in meerdere opzichten fanatieker dan de Doornspijkers: meer beweging, snellere handelingen, meer inzet. Toch bleef het geruime tijd een 0 – 0 stand, pas vlak voor de rust werd de 0 – 1 gescoord. Hier ging een misverstand in de opbouw bij DSV aan vooraf. Met een paar korte passes kwam een CSV – aanvaller alleen voor doelman Dekker en hij faalde niet.

Na de thee een beter ogend DSV en een wat meer op de counter spelend CSV. Verscheidene aanvallen van DSV passeerden de revue, maar slechts zelden was het echt gevaarlijk. In die gevallen stond ook doelman Spin van CSV op de goede plek of voorkwam een CSV-been of –voet een treffer.

Toen iedereen het eindsignaal verwachtte scoorde DSV alsnog, hoewel veel CSV-ers dachten aan buitenspel. Na overleg met de assistent-scheidsrechter keurde de scheidsrechter de treffer van Gerrit Hoekert niet af. Saillant detail: hij liet CSV nog aftrappen en floot enkele seconden daarna voor het eind.

Ook zaterdag 18 december staat er een oefenwedstrijd voor DSV gepland. Om 12.30 uur wordt er op sportpark De Haere afgetrapt tegen WVF, een 2e klasser uit Westenholte.