DSV dicht bij eerste thuiszege

61

Het gelijke spel dat DSV behaalde tegen Zwolse Boys zal zeker net na afloop als een nederlaag hebben gevoeld. Met name de gelijkmaker voor de Zwollenaren had het uiterlijk van een cadeautje dat gretig uitgepakt werd.

DSV startte zonder de middenvelders Stefan Bakker en Martijn Lieferink, maar dat bleek geen dusdanige verzwakking te zijn waardoor de DSV-ers kansloos waren. Integendeel, ze waren minimaal gelijkwaardig en waren volop in de aanval. In Doornspijks voordeel was de afgekeurde treffer met een buitenspelluchtje van Zwolse Boys in de 16e minuut. Maar tussen de 23e en 33e minuut stelde DSV orde op zaken.

Na een prima assist van Henrick Blaauw kwam Mark van Klompenburg alleen voor de keeper en hij maakte het beheerst af in de 23e minuut. Een kleine 10 minuten later was hij wederom succesvol na een vrije trap van Gerrit Hoekert, toen hij bij de tweede paal als een duveltje uit een doosje het beslissende tikje gaf: 2 – 0

Na de thee een ander verhaal: Zwolse Boys speelde bijna vanaf de start alles-of-niets en DSV moest het hebben van de counter. Er waren zelden kansen op de 3 – 0 en de voltallige ploeg van trainer Etie Jansen moest aan de bak om de voorsprong te behouden. Dat lukte uiteindelijk dus niet: in de 61e minuut was de aansluitingstreffer het gevolg van een mooie aanval. Zwolse Boys bleef verder aandringen en dat werd in de 82e minuut de oranjehemden fataal na een cruciale fout van een verdediger. De Zwolse aanvaller kon zomaar doorlopen naar doelman Dekker, maar ook hij kon de gelijkmaker niet voorkomen: 2 – 2

Scheidsrechter Marsman telde zeer weinig blessuretijd bij en menig DSV-er vond dat niet zo erg…

Volgende week speelt DSV de uitwedstrijd tegen HTC, de nieuwbakken 3e klasser die deze zaterdag menigeen verraste door in Vaassen een 2 – 3 overwinning te halen tegen VIOS. De aanvang in Zwolle is 14.30 uur.