DSV ‘61 JO9-1 wint natte wedstrijd.

61

Vandaag, 18 februari mochten we voetballen tegen ASV Dronten JO 9-4.
De wedstrijd die een paar weken naar voren gehaald is. Na het nipte 5-4 verlies vorige week tegen ASVD JO 9-3 hadden we wat goed te maken.

Frans was als eerste aanwezig vandaag, hij was er helemaal klaar voor. Voor de wedstrijd speelden we tafelvoetbal in de kantine want het regende telkens.
In de kleedkamers ging het aankleden snel, lekker: genoeg tijd voor een goede warming-up.
De warming up deden we grotendeels zelfstandig zodat er nog een fluitje voor de scheids en aanvoerdersband voor aanvoerder Jens gehaald kon worden.

Exact om 9.00 uur klonk het fluitje voor het eerst en trapte Dronten af. Ze werden snel gevaarlijk maar onze verdedigers stonden goed op te letten. Figo die vaak verdedigd werd goed geholpen door de rest van het team. Grote klasse jongens, samen aanvallen, samen verdedigen.
Toch was het Dsv wat het eerste doelpunt maakte, Jens kon de bal oppikken, week uit naar links en scoorde met links in de verre hoek.
Hierna was het weer Jens die deed wat we hem al vaker zagen doen: indribbelen, schieten, scoren.
In het tweede kwart kwamen we zelfs op 3-0 voorsprong. We hadden ASVD onder druk bij hun eigen goal, vanuit de kluts viel de bal bij Frans voor de voeten en die schoot door de benen van de keeper heen. De goal werd als team gevierd wat wel een botsing tussen 2 hoofden opleverde. De tranen waren snel weg en de blijdschap bleef over.
Kort daarna deed ASVD wat terug, een knap schot van wel 20 meter afstand meter werd strak onderin de hoek geschoten. Daar kon zelfs Jordy niet bijkomen.

In de rust voor het derde kwart kregen we de complimenten van de trainer, maar ook een waarschuwing: blijven opletten en elkaar helpen.
Dat deden we ook. Met z’n allen streden we voor de winst. Alex en Rian bleven de tegenstanders opjagen en leken niet moe te worden, Waylon, Frans, Elim en Jens pakten samen veel ballen af, Jordy had meerdere knappe reddingen en keepte een heel goede wedstrijd en Figo was ons slot op de deur en liep de gaten in de verdediging dicht.
In het vierde kwart kwam ASVD toch nog op 3-2. We hadden veel moeite met de regen die op ons neerdaalde en we werden kouder en kouder. De spelers voelden de spanning, bleven hard werken en toen het laatste fluitsignaal klonk, wisten we dat de overwinning behaald was. Een gejuich steeg op en ook dit werd samen gevierd.
Na de penalty’s konden we genieten van een welverdiende warme douche. Op naar de volgende wedstrijd: vriendschappelijk tegen OWIOS j JO 9-3. 25 februari, 11.00 uur op de Haere.

+ Doelpunten samen vieren
+ Veel overgespeeld
+ Hard gewerkt om overwinning te halen

TROTS!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten