DSV 2 – Zwolsche Boys 4

61

Afgelopen zaterdag stond onze eerste competitiewedstrijd op het programma. We moesten tegen Zwolsche Boys 4. Vorig seizoen hadden we hier 7-1 van gewonnen, al was dat een enigszins geflatteerde uitslag.
Het seizoen daarvoor hebben zij ons van de 2e naar de 3e klasse geschoten in de nacompetitie. Na een 1-1 gelijkspel verloren we de penalty’s.

We wisten dat ze een ervaren ploeg hebben, goede voetballers en veel lengte in de ploeg. Meestal 4-4-2, en ze willen graag voetballen, om uiteindelijk de ruimte te zoeken achter de verdediging met 2 handige spitsen.

Daarnaast spelen Zwolsche Boys 2, 3 en 4 allemaal in de 3e klasse.

Wij hadden een goede trainingsweek achter de rug. Na weken zonder keeper te hebben getraind, mochten we dinsdags eindelijk een keer lekker afronden. Wilger bleek messcherp. Hij liet Thijs alle hoeken van het veld zien en scoorde er lustig op los. Hopelijk krijgen we de komende tijd vaker een keeper met de training.
Vanwege alle blessures trainden we met een man of 8, i.p.v. 12. Ondanks de 32-koppige selectie kunnen we nog geen grote aantallen op de been brengen.

Deze keer ging ook de warming up goed. Iedereen stond op tijd op het veld en was tijdig ingetaped of gemasseerd. Het zou een topwedstrijd worden.

De volgende 11 jongens begonnen in de basis:
Thijs Markus op goal.
Capi, Tummy(O19), Wimpe en Klaas achterin.
Sven Groothuis, GJ© en Hennie op het middenveld.
Bosse, Puma en Habs voorin.
Brinkmans, Roald Roozeboom(O19) en Patrick Huenestein(O19) waren wissels.
Willoe, Johndel en Dik an waren geblesseerd.
Henk Berenschot en Gert Frens waren de technische staf en Aartje Mulder was de grensrechter.

Om 12:15 werd er afgetrapt en konden we beginnen.
Onze eerste 10 minuten waren veelbelovend. We konden meerdere malen aanvallen en wisten ook op voorsprong te komen. Via links komt de bal in het midden. Puma legt terug op GJ, die speelt Bosse aan en Bosse rondt zakelijk af, 1-0!
Helaas blijft het bij deze 10 goede minuten. Het niveau van ons daalt behoorlijk hard. We krijgen kleine speldenprikjes tegen maar blijven overeind.
De organisatie kraakt en we staan onder druk. Er wordt niet als collectief druk gezet en we hebben geen controle.
Na een minuut of 30 hebben we opeens een andere keeper. Na een corner van Zwolsche Boys, vangt Tummy de bal goed op met beide armen. Een penalty voor Zwolsche Boys.

Thijs transformeert bijna tot held, hij houdt de bal tegen. Helaas niet genoeg, waarna de rebound wordt ingeschoten, 1-1..
Dit blijft ook de tussenstand tot aan de rust.
In de rust bespreken we de punten die beter moeten en zijn we na een lekker bakje thee klaar voor de 2e helft.
De 2e helft verloopt gelukkig beter. Brinkmans valt goed in en zorgt voor voetballend vermogen. We krijgen meer de overhand en weten de bal vaker rond te laten gaan. Er zitten minder fases van onrust tussen en we krijgen wat meer de controle. Tummy had heel veel pijn en zin in een sigaretje. Hij moest helaas gewoon doorspelen en volgens Gert moeten we vooral doseren. Dit heeft hij ons zeker een keer of 25 verteld, dus dat ging niet mis.
Behalve enorm veel doseren, weten we ook te scoren. Bosse ontvangt de bal van Sven, hij neemt keurig aan, omspeelt de keeper en schiet met links de bal in de goal, 2-1!

De 3-1 is wederom met een aandeel van Bosse. Hij krijgt de bal er na 3 keer niet in en geeft uiteindelijk een goede voorzet op Sven. Die kopt netjes binnen en het staat 3-1!

Op basis van de 2e helft zeker een verdiende overwinning. Zwolsche Boys heeft slechts enkele kansen gehad, al waren dat wel gevaarlijke kansen. Gelukkig blijven we op de been en pakken we de eerste 3 punten van het seizoen.

De zure nasmaak van deze wedstrijd is wel het verlies van GJ. Hij valt tijdens de wedstrijd uit met een knieblessure, waardoor hij de komende weken niet beschikbaar is. Beterschap GJ!

Na de wedstrijd is het grootste gedeelte van het team naar Elburg gegaan om DSV 1 naar de overwinning te schreeuwen. Dit lukte ook en zo was het een groot feest voor DSV

Aankomende zaterdag moeten we tegen DOS Kampen 3, om 16:30 in Kampen. Mooi na de wedstrijd van het eerste, dus kom zeker even kijken, tot zaterdag!