DSV 2 zit in Bananasplit en verliest niet

61

VVOP 3 – DSV’61 2 (1-1)

Afgelopen zaterdag stond er een lange rit op het programma. Uit naar Voorthuizen. Na een minuut of 40 stonden we in Voorthuizen op het sportpark en waren de belangrijke zaken al gespot, mooie barvrouwen. De wissels mochten dit keer dan ook in de kantine zitten.

De competitie verloopt tot nu toe wisselend. Het veldspel is niet denderend, we hebben 2 goals tegen, 2 gemaakt en we beginnen steeds beter te staan in de organisatie.
VVOP heeft 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren, hier valt dan ook weinig over te zeggen. De uitslagen liggen bij de andere teams overigens ook vrij dicht bij elkaar.

We begonnen met de volgende 11 jongens aan de wedstrijd:
Sjiht op goal.
Jasper, Johndel, Keetje en Capi© achterin.
Bob, Tim en Klaas op het middenveld.
Sven, Tyson en Mulu voorin.
Sikkie, Bosse, Daan en Pieter waren de wissels.
Barkie moest bankzitten bij het eerste, Hennie, Patrick en Habs waren geblesseerd.
Aart en Hans waren verantwoordelijk voor het coachen, Eloïse was de verzorgster en Gert was vlagger.

Om 15:00 werd er afgetrapt door ons. VVOP speelde 4-4-2 en had veel lopende mensen op het veld. We moesten zoeken hoe we dit oppakten en ondertussen probeerden we zelf tot aanvallen te komen. Dit ging een paar keer best aardig, al kwamen we niet tot daadwerkelijke kansen.
In de 15e minuut krijgen we een corner en Mulu neemt hem. Hij draait de bal in en legt hem panklaar op het hoofd van de tegenstander die binnenkopt, 0-1!
Na deze goal begint VVOP aan te dringen en ze krijgen enkele kansen op een doelpunt. Deze verzilveren ze niet en de stand blijft 0-1.
In de 1e helft schiet Jan, na een flitsende combinatie over links, de bal op de lat, bijna doelpunt van het seizoen, helaas niet in het netje.
Na 45 minuten is het tijd voor de rust.

In de rust geen wissels, wat wijzigingen in de tactiek en weer door.

Na rust geven we minder ruimte weg in het midden en proberen we er, vaak tevergeefs, uit te komen via de counter. En juist als we denken dat we goed staan, blijkt de scheidsrechter zich er toch mee te willen bemoeien.
Johndel en Capi verdedigen de spits van VVOP, John heeft zijn handen strak tegen het lichaam en krijgt de bal tegen zich aan geschoten. Niemand denkt ook maar aan een penalty, behalve de leidsman. Hij legt de bal op de stip, want John had zijn handen maar niet tegen zijn lichaam moeten hebben.
Gelukkig schiet VVOP tegen de paal en blijft het 0-1. Na deze beslissing is de scheidsrechter op momenten het spoor volledig bijster.
10 minuten na de penalty wil VVOP weer aanvallen, in deze aanval worden 2 overtredingen gemaakt op ons, er wordt doorgespeeld, vervolgens staat VVOP buitenspel, er wordt gevlagd en de scheidsrechter besluit zelf dat het geen buitenspel is. Hoe langer we bezig zijn, hoe meer het begint te lijken op Frans Bauer en zijn programma Bananasplit.
Als de 2 clowns van VVOP zich ook nog van hun meest onsportieve kant laten zien is het feest compleet. Tim wordt nagetrapt, er wordt constant geprobeerd iets te doen om ons een kaart aan te smeren, wat wonderbaarlijk gezien nog lukt ook. John doet een goede tackle, krijgt een tik, maar zou volgens de scheidsrechter hebben nagetrapt. Niemand die het zag, John krijgt wel geel.
Er gebeurt behalve dit weinig verheffends en het is afgelopen. Goede uitslag gezien het spelbeeld, jammer gezien de momenten die daarvoor beslissend zijn geweest.

Na afloop hebben we de frustratie goed van ons af gespeeld tijdens een avondje op stap. We zijn weer fris in het hoofd en klaar voor de volgende wedstrijd.

4 maart spelen we uit bij VIOS in Vaassen. Om 12:30 is de aftrap, komt allen!