DSV 2 start de competitie met een overwinning

61

DSV’61 2 – FC Horst 2 (2-1)

Het was weer tijd voor een wedstrijd om het eggie. In de voorjaarscompetitie met voornamelijk ploegen die we al een keer hebben gehad, mogen we ons weer laten zien.
Horst 2 was de 1e tegenstander, deze zijn in de najaarscompetitie laatste geworden en hebben toen 1-0 van ons gewonnen. Was toen redelijk onnodig, wel gebeurt.

Vorige week hebben we geoefend tegen VSCO 2 en gelijkgespeeld. Geen onaardige wedstrijd, genoeg om enigszins positief naar deze wedstrijd te kijken.

We starten vandaag met de volgende 11 namen:
Denno op goal.
Brink, Sjon, Wimpe en Klaas achterin.
Habs, Moelu en MJ op het middenveld.
Bosse, Mike Tyson en Justin voorin.
Sven, Tim, Patrick en Johan zaten op de bank.
Hennie, Keetje, Jappie, Bob en Capi waren er niet. Geblesseerd, ziek, wintersport en 3-delige pakken passen waren de uiteenlopende afmeldingen.
Hans, Aart en Gert waren aanwezig voor het coachen en vlaggen.

Om 14:30 werd er afgetrapt. Dit ging best aardig. Echter was het begin verder niet best. Dennis staat te keepen buiten de zestien en krijgt geel. Vervolgens is er een tikkie terug Jaap situatie zonder dat daar eensgezindheid over was en kan de buitenspeler doorlopen en binnenschieten. 0-1 achter maar nog tijd genoeg.
Na deze goal gebeurt er voor onze goal weinig spannends. Horst weet niet meer tot echte kansen te komen, wij zoeken wel de aanval maar stranden vaak over de knie van een speler van Horst. Het blijft bij voorzetten uit corners en vrije trappen, meer dan dat lukt ons niet. We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

In de rust 2 wissels. Klaas-Jan en Jan gaan er uit. Patrick en Johan komen op hun plek.

Na rust weten we wel te scoren. Er wordt druk gezet, de bal wordt veroverd en Johan geeft het laatste tikje, 1-1!
Na de 1-1 is het een heen en weer schieten van de bal, pogingen tot aanvallen en weinig succes. Toch lukt het uiteindelijk wel. Sven en Tim zijn inmiddels het veld in gekomen en dan weet u het wel, hekken los voor onze schapenscheerder.
10 minuten voor tijd zetten we de wedstrijd dan toch naar onze hand. Patrick wint het duel met zijn directe tegenstander, stoomt op, speelt Chiel in, die kaatst uit, de bal gaat vervolgens naar rechts, de bal wordt meegegeven aan Johan, die schiet, keeper laat los en Chiel is er als de kippen bij, 2-1!
De laatste minuten krijgen we nog wat counterkansen, balletje wonderbaarlijk op de lat en uiteindelijk 3 punten. Heerlijk!

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, 14:30 tegen Hierden 3. Komt dat zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten