DSV 2 heeft het zwaar, maar houdt de 0

61

DSV’61 2 – Zwolsche Boys 2 (2-0)

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer moesten we tegen Zwolsche Boys 2 uit, u raadt het al, Zwolle. Deze club heeft geen jeugdafdeling meer, maar de meeste spelers van ons team hebben in de jeugd wel tegen Zwolsche Boys gespeeld. Afgelopen 3 seizoenen is er tegen Zwolsche Boys 4 gespeeld, toen werd er 1 keer verloren en 2 keer gewonnen. Of het 2e er wat van zou kunnen, moest vandaag blijken.

Voor de wedstrijd had Geert een bijzondere wedstrijdbespreking. Het was een combinatie van motiveren en stand-up comedy. Er werd gelachen, nagedacht over de vragen van Geert en op aanraden van Mark afgesloten met de opstelling. Het strijdplan was duidelijk, de energie was aanwezig en de sfeer was zoals altijd goed.

De opstelling bestond uit de volgende 11 spelers:
Sjiht stond op goal.
Johndel, Wimpe, Chuck Junior en Erik© achterin.
Tim, Bob en Hennie op het middenveld.
Jan, Nakster en Bosse voorin.
Habs, Brinkie en Klaas op de bank.
Geert was coach en Aartje was vlagger.
Sven en Gerwin zijn nog steeds geblesseerd en Chiel is al zo lang niet geweest dat er vermoedens zijn dat hij in Ruinerwold verblijft.

De 1e helft was genieten voor mensen die voetbal geen warm hart toedragen. Het was stroperig, moeizaam en bij tijd en wijle erg matig. Af en toe wist Zwolsche Boys zich er doorheen te spelen, maar stond er gelukkig telkens iemand in de weg. Thijs was zoals altijd heerlijk stabiel. Wilbur maakt bijna de solo van de wedstrijd, maar de keeper plukt de bal net op tijd voor hem weg. John raakt geblesseerd aan de lies en moet vlak voor rust het veld verlaten. Jesse van de Brink komt op zijn plek.

In de rust een lekker fruithapje voor de spelers, bakje warme thee en weinig warme woorden van Geert. Het moet beter, maar Geert sluit toch op goede wijze af. Wilbert wordt in de rust gewisseld en Klaas-Jan komt er in. Wilbert gaat na het douchen met ingevette billen en extra vaseline in de tas bankzitten bij het 1e.

De 2e helft beginnen we sterk. Binnen 5 minuten ligt de 1-0 er in. Een combinatie over rechts, met een heerlijke voorzet van William eindigt op het hoofd van Wilbur, die de bal vervolgens keurig in de touwen kopt. Tim mag in dit geval ook wat credits voor zijn loopactie waardoor Wilbur vrijkomt. We staan 1-0 voor en zijn los.
We weten in de 10 minuten na de goal goed spel op de mat te leggen en combineren af en toe erg goed. Helaas heeft Zwolsche Boys hier een passend antwoord op. Ze hebben een kale beer in de spits gezet en beginnen het geluk te zoeken door de lucht. Dit zorgt ervoor dat we een ander soort spel op de mat moeten leggen. We worden gedwongen meer duels aan te gaan en dit lukt redelijk. Het goede spel is er af, maar Zwolsche Boys krijgt niet direct grote kansen. De keren dat het ze wel lukt om de bal richting goal te krijgen is Thijs betrouwbaar en houdt hij ons op de been. We worden teruggedrukt, maar bezwijken niet.
In de 89e minuut onderschept Klaas de bal op links, de bal gaat naar William, die speelt in het midden Wilbur aan, de verdediger is uitgegleden en Wilbur heeft vrij baan. De keeper komt nog uit, maar Wilbur schuift de bal onder keeper door, 2-0! Een bevrijdende treffer en de 3 punten kunnen uiteindelijk in de tas. Goed was het de meeste tijd niet, maar wel voldoende voor 3 punten.

Na afloop is iedereen tevreden en kijken we weer uit naar de volgende wedstrijd. Tegenstander is SV ’t Harde 2, een echte derby dus. Om 13:00 wordt er afgetrapt in ’t Harde, komt dat zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten