DSV 2 en de magie van Ubuntu

61

Het is klaar, het memorabele seizoen 2021/2022. Wat een seizoen was het, met uiteindelijk slechts 1 toverwoord, Ubuntu!

Het seizoen begon qua resultaten niet al te best en is gedurende het seizoen ook niet hetgeen geweest waar de aandacht naar is uitgegaan. We kunnen uren kletsen over de zure tegendoelpunten in de laatste minuten, de 9 gelijke spelen, of de mooie overwinningen. Maar dat zal het team en de club DSV tekort doen.

Eigenlijk ging het hele seizoen slechts over 1 ding, de spelersaantallen. De trainingsopkomst was vaak niet veel, maar wel fanatiek. We deden het voor en met elkaar. Als er iemand niet was, was dit als gevolg van een blessure, of een niet onder uit te komen verplichting. William is uiteindelijk het meeste komen opdagen van iedereen.
Hoe langer het seizoen duurde, hoe meer de geluiden kwamen dat met zo weinig trainen niks waard was, maar ondanks dat stonden we er wekelijks. En met bakken inzet, daar valt niks tegenin te brengen. Dit was overigens ook te danken aan onze trainer. Geert van Rijbroek. Ook hij zou voor minder dan 8 spelers niet komen opdagen, maar ook met 6 man maakte Geert elke trainingsavond de gang naar Doornspijk. Hij wilde ons niet in de steek laten. Was dit dan een goed huwelijk?

We deden er in ieder geval hard ons best voor. Geert verzorgde elke wedstrijdbespreking een fantastische voorstelling. Geert was op zijn best als hij de vrije ruimte voelde. En hoe minder hij tactisch kon trainen, hoe beter de besprekingen werden. Spelers kregen elke week de meest wilde bijnamen. Garagedeur, wilde pink, zilverrug Gorilla, de Argentijn, zomaar een kleine greep uit de besprekingen. Geert prikkelde ons graag met opmerkingen, maar verwees meermaals naar het belang van samen. En hier had hij een mooi woord voor, Ubuntu. Dit komt van de dames van FC Twente, zij roepen dit altijd voor hun wedstrijd. Ubuntu gaat over het ik en wij. Dit vertelde Geert ons voor de wedstrijd tegen Berkum.
Deze wedstrijd begon echter niet als Ubuntu, 0-3 achter bij rust en enkel Geert noemde nog iets van een comeback. Uiteindelijk kwam Ubuntu naar boven drijven en werd er knap 3-3 gelijkgespeeld.

Maar buiten deze wedstrijd om en terugkerend naar het verhaal over de aantallen, was het hele seizoen het grote verhaal van Ubuntu.
We hebben maar liefst met 51 verschillende spelers gespeeld. Dit zijn 12 spelers van onszelf en 39 gastspelers. En juist daar gaat het over Ubuntu.
Elke week waren er spelers bereid om ons te ondersteunen. De O19, het 1e, 3e, 4e, 5e en 6e hebben allemaal spelers afgeleverd aan het 2e. Meerdere spelers maakten hun comeback in de selectie na jaren afwezigheid en er waren zelfs meerdere debutanten.
Sven was er elke week, ondanks zijn blessure en Gerwin heeft bijna wekelijks bank gezeten om voor voldoende spelers te zorgen.
Onze dank naar iedereen die mee wilde doen is groot, we hebben dit seizoen laten zien waar we als vereniging toe in staat zijn. We hebben vanuit het 2e wanneer nodig kunnen helpen bij de andere teams, maar kregen daar ook een hoop voor terug.

Ondanks dat er op het veld niet veel te juichen viel, was dat buiten het veld anders. Er trouwde namelijk een speler. William Bosch ging met zijn geliefde Lisanne trouwen. Het hele 2e was op de vrijdagavond uitgenodigd voor het feest, waarbij Jesse Klomp zich liet gelden als fotograaf. De foto’s waren net zo goed als de wedstrijd erna tegen VIOS. William scoorde overigens zelf de gelijkmaker, grote klasse.
Het team bleef het voor elkaar doen, de sfeer bleef goed en er was altijd goede zin. En van de laatste 8 wedstrijden werd er slechts 1 verloren, niet gek.

Het was bij tijd en wijle pittig maar uiteindelijk hebben we het toch weer met elkaar gedaan. En als beloning daarvoor hebben we ’t Harde compleet aan gort gespeeld de laatste wedstrijd. Een klinkende 11-0 zege, met genoeg hoogtepunten. Er zou een apart hoofdstuk aan gewijd kunnen worden, maar dan zou het een heel lang verhaal worden.

Voor nu is het vooral nog even nagenieten van de 11-0 zege, uitpuffen van het afgelopen seizoen en volgend seizoen de magie van Ubuntu uitdrukken in meer overwinningen.

Ubuntu is vooral een culturele traditie van gemeenschappen in zuidelijk Afrika. Ubuntu is een poging om die traditie te typeren met drie belangrijke elementen:

Relaties maken deel uit van onze identiteit. Het ik en wij zijn verbonden. Ik ben omdat wij zijn.

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten