DSV 2 eindelijk weer de wei in

61

Vandaag mochten de mannen van DSV 2 eindelijk weer een keer voetballen. In de voorbereiding had een gedeelte al wat minuten gemaakt bij 1, andere hadden alleen getraind.
Hulshorst 2 zat vorig seizoen bij ons in de competitie en toen wisten we overtuigend te winnen.

Afgelopen dinsdag hadden we de beruchte VIAD test gehad en viel er maar 1 iemand af, of niet echt afgevallen, maar die moest eerder stoppen. Verder wist iedereen de test te voltooien en maakte het team een fitte indruk, afgezien van enkele corona-kilo’s.

Vandaag kwamen we er op het sportpark opeens achter dat Frans Bauer bezig was met opnames voor een nieuw seizoen Bananasplit. Wie dit keer in de maling werd genomen laten we in het midden.
We moesten al om 11 uur aanwezig zijn, Henk had de tijd goed nodig voor zijn, naar eigen zeggen, korte wedstrijdbespreking.

De opstelling was als volgt:
Thijs Markus op goal.
Capi©, Dosse, Wimpe en Chuck Junior achterin.
GJ, Hennie en Klaas op het middenveld.
Bosse, Tim Buurkes en Habs voorin.
Johndel, Bob en Wilger Huenestein waren de wissels.
Puma was geblesseerd.
Henk Berenschot en Gert Frens waren verantwoordelijk voor de leiding en Aartje Mulder was de grensrechter.

Om 12:15 trappen we af en mogen we eindelijk weer.

Vanaf de 1e minuut nemen we het initiatief. We spelen rustig rond en zoeken geduldig naar de opening. De ruimte ligt veel aan de zijkant en we krijgen gedurende de 1e helft toch enkele mogelijkheden via voorzetten. Echter ontbreekt het net aan scherpte als er een goede voorzet van af de zijkant komt of gaat het in de laatste fase van het snelle combinatiespel toch mis.
Daar tegenover staat onze goede omschakeling. Bij balverlies weten we vrij snel de bal weer te veroveren.

Na een minuut of 30 vallen we aan via links. De bal komt bij Chuckie en die geeft een keurige voorzet richting de zestien. Hennie mist de bal net, maar Tim vangt de 2e bal op, omspeelt rustig de tegenstander en schuift keurig binnen, 1-0!
Ook na de 1-0 blijven we rustig spelen en houden we de controle. Hulshorst zet er weinig tegenover en we gaan uiteindelijk rusten met de 1-0 voorsprong.

Henk is in de rust tevreden over het vertoonde spel. We willen graag zo blijven spelen en de wissels moeten nog even wachten.
In de 2e helft komen we er wat minder goed in. Hulshorst zet meer druk naar voren, wel blijven we de betere partij. Er worden nog wat kansen gemist, de ene kans wat groter dan de ander. Gert scoort nog een zuivere goal, maar dat zag de grens niet en zo wordt die goal afgekeurd.

De aanvallen van Hulshorst worden handig afgeslagen en we houden goed stand.
Na 90 minuten en een beetje fluit scheidsrechter Wessel af en zijn de eerste punten in de zak.

Al met al een goede pot, cleansheet en veel perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week mogen we tegen Zeewolde 2 voetballen, om 12:15 in Zeewolde. Tussendoor oefenen we dinsdagavond tegen S.V. ’t Harde 2 om 20:00 op ons eigen sportpark.
Of Frans Bauer nog een keer terugkeert bij DSV 2, dat gaan we zien.