DSV 2 domineert en weet weer wat winnen is

61

DSV’61 2 – ESC 2 (5-0)

Na 2 uitwedstrijden op rij was het 2 oktober tijd voor onze eerste thuiswedstrijd in de competitie. En niet zomaar een wedstrijd, maar de derby tegen ESC 2. Voor ons een bekende tegenstander van 2 seizoenen geleden. Toen was dit nog ESC 3 en werd er 2 keer verloren van ze. Met name Erik heeft nog nachtmerries van de thuiswedstrijd toentertijd.
ESC heeft veel oud-selectiespelers en is een ervaren ploeg. Zelfs Geert kende nog enkele spelers. Ze misten vandaag wat spelers, maar wisten toch een elftal op de been te brengen. En het is en blijft een derby, dus de bal kan raar rollen.

Onze eigen voorbereiding was goed. We hadden goed getraind in aanloop naar de wedstrijd en we wisten al dat Erik niet mee zou doen. Daarnaast lieten Wilger en Thomas weten te gaan stoppen met selectievoetbal. Wilger heeft na jaren trouw op de bank zitten gekozen voor meer speeltijd. Thomas kreeg toch weer last van opspelend slap karakter en kon ook niet meer bij ons spelen. Het gebrek aan genoeg spelers zorgde er wel voor dat Thomas en Wilger beide op de bank zouden zitten.

John was jarig vandaag en we hoopten dat hij ons zou trakteren op 3 heerlijke punten.
Voor de wedstrijd werden we al goed scherp gemaakt door Geert. Tegen Heerde zei zijn invaller nog dat de bespreking zo kort mogelijk moest, maar daar had Geert vandaag geen boodschap aan. De bespreking duurde een goed kwartier en dat was de korte versie, zonder opstelling. We hopen maar dat dit een incident is. Uiteindelijk krijgen we toch de opstelling te horen en is dat hetgeen wat is bijgebleven.

De opstelling is als volgt:
Sjiht op goal.
Johndel, Wimpe, Chuck Junior© en Klaas achterin.
Hennie, Bob en Mark van Klompenburg op het middenveld.
Habs, Nak en Jan voorin.
Willoe, Tup, Justin en Mark Jan waren de wissels.
Aart was vlagger en Geert de coach.
De afwezigen lijst was lang, let goed op.
Erik moest werken. Tim was een weekend weg vanwege school. Jesse van de Brink, Gerwin, Sven en Chiel zijn nog geblesseerd. Chiel en Jesse mogen wel snel weer trainen, dus dat is positief.

Om 12:15 werd er gefloten en konden we beginnen. Het begin was het aftasten. ESC had een duidelijk aanvalsplan en probeerde hier gevaar mee te stichten. De linker centrale verdediger had een goed linkerbeen en gaf enkele goede lange ballen. Na een kwartier is dit voorbij en komen we er wat beter in. Er zijn in tussentijd nog geen goede kansen gecreëerd aan beide kanten.
Na een minuut of 20 verandert het spelbeeld. Het begint met een vrije trap die Wilbert gaat nemen. Wilbert kan namelijk heel hard schieten en dit keer is zijn intentie niet anders. Helaas voor Wilbert is het geen strakke pegel in de bovenhoek, gelukkig voor ons geen bal in het vangnet, maar een bal richting goal. De keeper maakt in eerste instantie een redding, maar heeft de bal niet klemvast. Mark van K is er als de kippen bij om de rebound in de goal te schieten. Dit gaat echter niet heel snel en Wilbur geeft voor de zekerheid nog een tikje en scoort, 1-0! ESC vraagt om buitenspel, maar dat is het niet en we staan op voorsprong.

Niet lang na de 1-0 verdedigt John uit en geeft de bal een goede haal naar voren. Mark van K is gretig en sprint zijn directe tegenstander er uit, gaat vervolgens de combinatie aan met Wilbur en rondt uiteindelijk keurig af in de verre hoek, 2-0!
Terwijl we nog genieten van de voorsprong is het dit keer Rob die een heerlijke bal diep geeft op Wilbur, die is sneller dan zijn tegenstander, omspeelt de keeper en schuift binnen, 3-0! Wat een luxe. Net zoveel doelpunten als in al onze voorgaande wedstrijden.
Na de 3-0 lijkt ESC geknakt. We worden nauwelijks onder druk gezet en kunnen vrijuit spelen. Tot aan de rust zijn we dan ook veel aan de bal en spelen we goed rond. Het is een kwestie van rondspelen en wachten op het rustsignaal. Tussendoor missen we nog een flinke kans op de 4-0, maar het mag de pret niet drukken.

In de rust uiteraard tevredenheid over de tussenstand. Er is fruit voor iedereen en Geert probeert nog wat tips te geven en zet ons nog op scherp. Wilbert moet helaas wisselen om op de bank bij het 1e te zitten. Mark Jan komt in zijn plaats te spelen, denken wij. Maar helaas, ook Mark Jan moet bank zitten bij het 1e en mag een minimaal aantal minuten bij ons spelen. Mochten er dan plots 2 verdedigers niet meer kunnen spelen, dan hebben ze gelukkig 2 fitte jongens op de bank 😊 Omdat Mark Jan niet kan spelen, komt Thomas er in.

De 2e helft gaat verder waar we gebleven waren. ESC vindt het wel prima en zet geen druk meer. Wij spelen rond en proberen nog meer goals te maken. Dit duurt een half uur, zonder dat er heel veel kansen zijn geweest voor ons. Het laatste kwartier komt er toch weer wat meer leven in de wedstrijd. Het begint met een onderschepping op links, waarna de bal wordt geopend naar de rechterflank. Gert ontvangt de bal, neemt de bal even mee en knalt de bal op de lat. De rebound is voor John, die op zijn verjaardag bijna trakteert op een doelpunt, maar ook mis schiet. De bal blijft echter hangen en komt uiteindelijk voor de voeten van William die fantastisch raak schiet in de verre hoek, 4-0! Hierna valt Wilger in en krijgt hij de kans om mooi af te sluiten.
Zijn 1e mogelijkheid om naar goal te rennen gaat voorbij, maar als hij even later in de zestien de bal krijgt begint hij aan zijn actie. ESC is in de war en probeert Wilger af te stoppen met een lichte overtreding. Wilger is door de jaren heen sluw geworden en gaat bij het contact snel liggen en roept wat. De scheidsrechter is attent en geeft ons een penalty. Wilger wil de penal niet nemen en laat het over aan Gert. Gert zoekt de hoek uit en schiet raak, 5-0!
Niet lang dit doelpunt is de wedstrijd afgelopen en kunnen we de 3 punten bijschrijven. Wat een lekker gevoel.

Toch is er iemand bij DSV die een nog betere dag heeft gehad. Het zijn niet de spelers van het 1e die ook winnen, nee, het is onze grote vriend Mark Jan. Met een mooi aantal van exact 0 speelminuten en 180 minuten als wissel, heeft hij toch mooi 2 overwinningen meegepakt. Klasse Mark Jan, geniet er van 😊

Volgende week spelen we tegen Nunspeet 3, om 13:00 in Nunspeet. Komt allen!