DSV 2 doet zichzelf tekort tegen Hulshorst

61

DSV’61 2 – VV Hulshorst 2 (1-1)

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een potje voetbal. Na een zeer enerverende derby van vorige week, hadden we weer zin om er een mooie wedstrijd van te maken.
Op papier zou het een mooie wedstrijd kunnen worden, Hulshorst stond laatste en wij 4e. Ze hadden nog geen punt gepakt en al behoorlijk wat doelpunten tegen. Kleine kanttekening was wel dat ze zo ongeveer de hele top 5 hadden gehad. Wij daarentegen hadden bijna alleen nog maar onderste ploegen gehad.
Wat we verder nog van Hulshorst weten is dat we in de jeugd vaak wisten te winnen en dat de jongste jeugd daar rond het 12e levensjaar vertrekt naar Nunspeet of richting Harderwijk. Het is wel een gezellige vereniging.

Zelf wisten we wat ons te doen stond. Niet vechten, geen goals weggeven en als het even kan een paar doelpunten maken. Een relatief korte bespreking bevat dit keer ook wat wijsheid. ’Alles maar goed vinden werkt uiteindelijk niet met vrouwen’. Dit advies is helaas voor sommige spelers al te laat.

De opstelling was als volgt:
Hans Bos was keeper. Dit is de 5e persoon dit seizoen die onder de lat staat bij ons.
Erik©, Chuck Junior, Johndel en Patrick stonden achterin.
Brinkie, Tim en Bob op het middenveld.
Jan, Bosse en Habs stonden voorin.
Hennie, Puma en Klaas zaten op de bank.
Thijs was geblesseerd maar wel afwezig.
Chiel en Sven zijn beide geblesseerd, maar waren er dit keer niet.
Geert was coach en Aartje was vlagger.

De wedstrijd begon om 12:15 onder leiding van een bekende van Geert. Dit heeft helaas geen penalty’s voor ons opgeleverd.
De wedstrijd was een goede 4 minuten los en Hulshorst wist al te scoren. De aanvoerder pikte de bal op, kon redelijk gemakkelijk doorlopen richting goal en passeerde Hans met een goed schot in de verre hoek. Een slecht begin en we moesten direct vol in de achtervolging.
We probeerden met balbezit kansen te creëren, maar waren niet slagvaardig genoeg in de eindfase. Hulshorst probeerde via de sterke spits kansen te krijgen, maar de defensie was goed scherp en had het prima onder controle.
De 1e helft zijn we veelvuldig op de helft van Hulshorst, maar we weten niet te scoren. We krijgen een 2-tal echte kansen, maar het blijft voornamelijk bij balbezit tot de zestien. De 1e helft sluiten we af met een 0-1 achterstand.

De rust is er om de boel weer op scherp te zetten en spreken we af om meer naar voren te spelen.

De 2e helft is een eenzijdige helft. Hulshorst probeert de 0-1 voorsprong te verdedigen en wij proberen er doorheen te spelen. Het balbezit is voor ons, de voorsprong voor Hulshorst. De tijd tikt langzaam verder, maar het lukt maar niet om te scoren. We wisselen 2 keer en Gerwin en Klaas mogen het nog proberen.
Een klein kwartiertje voor tijd spelen we de bal via Klaas, die legt de bal terug op William en William weet keurig raak te schieten, 1-1! Een verdiende treffer, maar nog geen overwinning. We proberen het nog, maar moeten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Gevoelsmatig hadden we meer moeten krijgen, maar daar hebben we nu niks meer aan.

Volgende week hebben we geen wedstrijd, op 20 november wel weer. Dit is gelijk een goede test. Epe 2, de nummer 2, is dan onze tegenstander. Om 14:30 wordt er afgetrapt in Epe, komt dat zien!