DSV 2 bestolen in Heerde

61

VV Heerde 2 – DSV’61 2 (2-1)

Eindelijk was het zo ver, de 1e competitiewedstrijd voor DSV 2. Het weer was goed, de sfeer was goed en het vertrouwen groot. Dat het vertrouwen groot is ondanks dat we de hele voorbereiding geen punt hebben gepakt, zal u misschien enigszins verbazen. We hebben in de beker geen punten gepakt en hebben nog geen enkele wedstrijd met een enigszins vast team gespeeld. De vele blessures in de selectie hadden als gevolg dat de O19 ons al een paar keer heeft ondersteund met spelers.
Maar dat zou deze wedstrijd anders zijn, hoopten we. Er zijn binnen de selectie namelijk enkele transfers geweest.

Vanuit het 2e is Wilbert van Loo overgeheveld naar de 1e selectie. Wilbert was jarenlang een vaste waarde in het 2e, maar mag zijn kunsten nu vertonen in het 1e. Heel veel succes namens ons en geniet er van!

We hebben er gelukkig wel spelers voor terug gekregen.
Mark Versluis, Tim Buurkes, Gerwin uit de Fles en Jesse van de Brink spelen vanaf heden in het 2e. Gerwin heeft nog loopgips om en Jesse heeft het John-syndroom, donders last van de rug.

Tegenstander in de 1e competitiewedstrijd was VV Heerde 2. Deze ploeg had prima uitslagen neergezet in de beker, maar heel veel wijzer werden we daar niet van. VV Heerde was een zondagclub, maar zijn overgestapt naar de zaterdag. Ze hebben maar 2 seniorenteams, maar wel een keurig aantal jeugdteams. Verder hebben Erik, Rob en Klaas-Jan vroeger nog op camping De Zandkuil gestaan, dus ergens is er een intense verbinding met het dorp Heerde.

Of ze daadwerkelijk goed waren wisten we niet. Daar zouden we gaandeweg wel achter komen.
Wel kreeg Geert afgelopen week vervelend nieuws. Edelhert Hubertus is overleden en als boswachter zijnde doet dat wel wat met Geert. Schroom dus niet om hem een hart onder de riem te steken.

De volgende 11 jongens begonnen aan de wedstrijd:
Denno op goal.
Johndel, Tup, Chuck Junior en Klaas achterin.
Erik©, Tim en Hennie op het middenveld.
Jan, Bob en Bosse voorin.
Young Willoe, Habs, Garagedeur en Justin zaten op de bank.
Sven, Chiel, Jesse van de Brink, Gerwin zijn allemaal nog geblesseerd. Hoe lang ze nog geblesseerd zijn is niet bekend. Alleen Chiel wist 2 weken geleden te vertellen dat het 2 tot 8 weken zou kunnen duren voor hij weer mee mag doen. Thijs moest als 2e keeper op de bank zitten bij het 1e en was er helaas ook niet bij.
Geert was er deze wedstrijd niet bij, hij had een familieweekend. Hij werd vervangen door de man met de sjaal.

Na een enorm lange warming-up, waarbij Erik opnieuw de volgorde van de oefeningen vergat, konden we beginnen aan onze 1e competitiewedstrijd.
Wij hadden aftrap en konden direct met het balbezit beginnen. Heerde liet zien dat het graag druk wilde zetten op onze verdedigers, maar toch lukte het ons aardig om onder de druk van Heerde uit te voetballen. Aan de bal lukte het ons om op de helt van Heerde te komen, maar veel echte kansen bleven uit. We hadden de overhand en wisten Heerde goed van de goal weg te houden. Dennis was enkel betrokken bij het spel tijdens de opbouw, verder werd hij niet getest door Heerde. Ondanks ons lichte overwicht in de wedstrijd bleef het 0-0. We wisten tot aan de zestien te komen, maar ook de keeper van Heerde had het relatief rustig. Hij greep 1 keer goed in op een kans voor Rob, maar dar bleef het bij. Toch weet Heerde de eerste te scoren. Mark verdedigt een voorzet en we krijgen een corner tegen. Deze corner weten we niet goed te verdedigen, Dennis redt in eerste instantie wel, maar de bal valt toch de goal in. Een lelijk tegendoelpunt en de achterstand. Na deze goal spelen we de 1e helft uit, maar blijft het bij deze goal.
In de rust geen reden tot paniek. We zijn beter en hebben vrijwel niks weggegeven. We wisselen nog niet en gaan vol vertrouwen de 2e helft in.

De 2e helft is hetzelfde spelbeeld. Wij proberen de aanval te zoeken, Heerde strooit met lange hoge ballen op de flankspelers. We weten dit telkens goed op te vangen en kunnen vervolgens aan de tegenaanval beginnen. We halen er nog niet direct wat uit, maar voelen dat het nog wel goed gaat komen.
Na een uur moet Jan er uit. Jan moet nog naar Elspeet en kan helaas de wedstrijd niet volmaken. Hij heeft de resterende energie hard nodig om als 5e veldspeler eventueel in te vallen bij het 1e. Na een goede warming-up van 10 minuten heeft Jan toch niet ingevallen, jammer Jan.

Het resterende half uur speelt Wilger in de spits en Rob zakt een linie terug. Als Tim wordt nagetrapt en de scheidsrechter fluit, wordt er geen kaart gegeven, maar slechts een vrije trap. Met een ’niet meer doen’ komt deze speler goed weg. De vrije trap die staat wordt bij William kort voorgegeven bij de 1e paal, waarna Wilger sluw binnentikt, 1-1! Een verdiende goal en we hebben nog genoeg tijd om er een goaltje bij te maken.
Toch wordt het er niet direct gezelliger op. Heerde is niet de meest sportieve ploeg en ze delen hier en daar nog wel eens een tikje uit, maar verder dan er sporadisch een keer voor fluiten komt de scheidsrechter niet. Er worden ook geen kaarten uitgedeeld. De scheidsrecht was van de club zelf en was vergeten dat hij kennelijk een wedstrijd in goede banen moest leiden.

Als het na 90 minuten nog steeds 1-1 staat, denkt iedereen aan een gelijke stand. Helaas denkt onze leidsman daar anders over. Dennis weet een goede redding te maken en duikt op de rebound. Hij pakt de bal voor de aanvaller weg, waarna de aanvaller tegen Dennis aanloopt. Dit alles gebeurt in de 5 meter. Heerde moet de 3 punten schijnbaar hoe dan ook hebben en er wordt gefloten voor een penalty. Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter, met verschillende reacties tot gevolg. De scheidsrechter is echter onverbiddelijk en blijft bij zijn besluit. Er rest ons niks anders dan hopen op Dennis. Even lijkt Dennis ook de held te worden, hij grijpt de strafschop, maar de rebound wordt binnengeschoten. Toch telt deze goal niet. De scheidsrechter heeft Dennis te vroeg van zijn lijn zien komen en de penalty moet opnieuw. Deze wordt onberispelijk in de kruising geschoten en de stand komt op 2-1.
Direct na de aftrap pompen we de bal naar voren, die bij Mark terecht komt. Die wordt vies getrapt door iemand van Heerde, maar er wordt niet gefloten. Rob speelt vervolgens voor eigen rechter en komt een half uur te laat invliegen. Dit is voor een speler van Heerde genoeg aanleiding om op Rob in te trappen. Rob moet enkele schoppen incasseren voordat iedereen er bovenop duikt. Zelfs Klaas rent dit keer niet weg.
Ondanks dat Rob, gezien zijn jarenlange verblijf op de camping, praktisch dorpsgenoot is, moet hij het helaas ontgelden.

De wedstrijd was al zo goed als afgelopen en we besluiten het bij de stand van 2-1 te houden. Ondanks de nederlaag geen reden tot paniek. Er is vrijwel niets weggegeven en we hebben bij vlagen goed spel laten zien. Wel betekent een volgende nederlaag een evenaring van de reeks van PEC Zwolle.

Volgende week krijgen we de kans om de eerste punten van het seizoen te pakken, dit keer tegen ESC 2.
Om 12:15 zal er worden afgetrapt op ons eigen sportpark, komt dat zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten