DSV 2 beleeft zware middag op het eigen veld

61

DSV’61 2 – ZAC 3 (2-6)

Wakker met een flinke kater van de nederlaag en misschien ook van de drankjes, is het tijd voor terugblikken. Want het was huilen met de pet op.

We hadden 2 weken geen wedstrijd gehad en we hadden er dan ook weer veel zin in. Het vertrouwen is altijd aanwezig in de groep, dus ook vandaag. Het team was wel wat anders samengesteld dan normaal. Jan van Norel, Reinard Doorneweerd en Ron van den Berg uit het 3e, Bart Markus uit het 6e en Dennis van Dorp uit de JO19 waren bereid gevonden om ons te ondersteunen. Allen bedankt!

Onze voorbereiding was zelf enthousiast, maar wel met een minimaal aantal spelers. Soms lijkt het er op alsof ene Geert het met zijn minder uitspraak over ons heeft gehad. We kampen met wat blessures en Gert had deze week last van de welbekende C. En dan bedoelen we uiteraard niet de C die onder de jeugd in de omgeving zo graag gebruikt wordt.
Tim liet weten dat hij in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys toch een kleine hersenschudding had opgelopen en vanwege te weinig rust telkens klachten had. Hij zal tot aan de winterstop niet beschikbaar zijn.
Zodoende was de trainingsopkomst minimaal en was het nodig dat we werden aangevuld door verschillende teams om een elftal op de been te brengen.

De wedstrijdbespreking was van gemiddelde duur, het ging over de bronzen stier voor een mooi afstandsschot en dit keer wel de opstelling aan het begin. De opstelling was als volgt:
Denno op goal.
Erik©, Chuck Junior, Brinkie en Klaas achterin.
Bob, Jan en Hennie op het middenveld.
Bosse, Nakster en Ron voorin.
Puma, Sjiht, Bart, Doorne en Mark van K zaten op de bank.
Sven, Gert, Tim en Chiel waren afwezig. Chiel heeft aangegeven dat hij het voetbal erg mist en zal zich dan ook snel weer eens laten zien.
Geert was coach/verzorger en Aartje stond weer aan de vlag.

Om 12:15 floot Jan Wessel voor de aftrap en kon het spektakel beginnen. We begonnen bevlogen, maar hielden dat helaas niet lang vol. ZAC nam na 10 minuten de regie en wist ons te overklassen op wat nodig is om een wedstrijd te winnen. Dit resulteerde in een 0-4 achterstand bij rust. ZAC is een goede ploeg, maar wij lieten het lopen. Gaten op het veld, afspraken die niet werden nagekomen en een gebrek aan beleving zorgden ervoor dat ZAC lekker kon spelen. Dit hebben ze dan ook gedaan.

In de rust proberen we onszelf bij elkaar te rapen, waarbij Geert en Jan ons oppeppen en we er de 2e helft nog wat van moeten gaan maken.

Dit kan al na 5 minuten de prullenbak in. ZAC scoort 0-5 en het wordt zo goed als onmogelijk om nog te winnen. Toch weerhoudt ons dat er niet van om het te proberen. Het verhaal over de bronzen stier en van afstand schieten heeft Jesse goed in z’n oren geknoopt. Hij besluit van een meter of 25 te schieten en mikt de bal onderkant lat in het netje, een echte wereldgoal. Overigens werd de afstand tot de goal met het biertje verder. Dus voor wie van Jesse om 23:00 hoorde dat het 85 meter was, dit klopt niet. Na de 1-5 is het al snel 1-6. Daarna wisselen we nog enkele keren door, al blijft Thijs op de bank en kan hij zijn debuut als veldspeler niet maken.

Het is uiteindelijk aan onze bronzen stier Jesse te danken dat het 2-6 wordt. Samen met broerlief Mark krijgen ze een klutsbal het doel in. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is het tijd om af te druipen. We hebben het niet kunnen laten zien vandaag en ZAC heeft zich met goed spel laten zien.
Verloren van een goede ploeg, maar op een manier die toch wel zeer doet. En wat doe je tegen pijn? Precies, dat drink je weg in de kantine. Dit ging ons beter af, hoewel voor een enkeling de avond niet lang heeft geduurd. Verliezen kan je ook van de fles.

Voor de komende tijd is het afwachten of we gaan voetballen en in welke vorm we elkaar gaan zien. De verslagen zullen blijven draaien zolang als dat kan en waar nodig. Tot ziens!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten