De wedstrijd van JO10 is spannend tot het eind

61

Na een meivakantie en 2 vrije zaterdagen staat er eindelijk weer een wedstrijd op het programma. We spelen thuis tegen DVS en ik verklap vast dat het een leuke pot wordt!

Terwijl de spelers één voor één het sportpark opkomen wordt er met DSV’ers uit allerlei teams ‘wie-scoort-is-keep’ gespeeld. Ja, dit spel bestaat nog steeds. Precies zoals lang geleden waarschijnlijk. Panna’s, koeienwacht, smerige overtredingen, het zit er allemaal nog in.

Dean en Elena zijn er vandaag niet bij, Dean speelt een veld verder met Jo11-2 mee en Elena is korfballen vandaag.

In de kleedkamer gaat het zoals we gewend zijn; hier zit iemand al helemaal klaar, ongeduldig te wachten, daar heeft iemand zijn shirt verkeerd om, verderop vergeet iemand zijn scheenbeschermers aan te doen, voordat de sokken aangaan. Maar één ding is duidelijk, we hebben er weer zin in!

Dat laatste lijkt als sneeuw voor de zon te verdwijnen op het moment dat we naar buiten gaan. Waar we normaal direct ballen uit het net halen om de warming-up te starten kijken we nu lekker om ons heen, liggen we even op het kunstgras om een kleurtje op te doen en zijn we niet van plan teveel energie te verspillen. Zo lijkt het tenminste, want als de wedstrijd zo’n 50 seconden bezig is staan we al 2-0 voor! We gaan fantastisch en scherp van start! Max maakt de eerste goal na goed doorzetten en een pass van Chayenne. Joost maakt de 2e goal. DVS is daarna ook wakker en stelt nog in het eerste kwart orde op zaken, 2-3.

Duidelijk is dat we vandaag een spannende pot kunnen gaan spelen. Als we allemaal scherp zijn en ons best doen, dan kunnen we een mooi resultaat behalen. In het tweede kwart maakt Milan 3-3 en dat geeft goede moed! Toch lukt het niet altijd om goed op te letten of een mannetje te dekken, dus krijgt DVS kansen. Roan is gelukkig wel scherp en houdt dit kwart op één na, alle ballen tegen. Ook Milan laat duidelijk zien dat hij er enorm zin in heeft. Hij blijft doorjagen en weet de bal te veroveren, waar iedereen denkt dat de bal over de zijlijn rolt weet hij hem toch binnen te houden en om de actie nog wat glans mee te geven scoort hij hem ook nog! 4-4.

In het derde kwart komen we op voorsprong. Milan maakt twee goals, waarvan één met links en DVS scoort er één, 6-5! In het laatste kwart maken we direct 7-5, dit ziet er goed uit. DVS weet dat er nog tijd is om doelpunten te maken en ze gaan daar hard naar op zoek. Helaas zullen ze die doelpunten vinden. 4 stuks zelfs. We verliezen met 9-7 van DVS. Een spannende wedstrijd met mooie acties, passes en doelpunten.

Volgende week spelen we weer thuis om 9.00 uur. Dit keer tegen WWNA (Wenum Wiesel Noord Apeldoorn) uit Wenum Wiesel, ja dit moesten wij ook even opzoeken.

Komt u kijken?

Groet,

Alicia, Chayenne, Devin, Joost, Jozua, Julia, Max, Milan en Roan

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten