De O15 weet weer wat winnen is.

61

VV Hierden JO15-2 – DSV JO15-1 (3-7)

Afgelopen zaterdag moest de JO15 uit naar Hierden. Er werd de laatste weken weinig gewonnen, weinig getraind en vooral heel veel kansen gemist. Er heerste langere tijd kampioenenkoorts in het team, maar dit was niet meer aan de orde.

Deze zaterdag was Hierden JO15-2 onze tegenstander. Deze ploeg stond vlak onder ons, wat kon betekenen dat ze ongeveer even goed zijn als dat wij zijn. Ons doelsaldo was wel aanzienlijk beter, hoewel dat niet direct hoeft te betekenen dat je makkelijk wint, neem ons goede gelijkspel tegen toenmalig hekkensluiter Swift.

We hadden deze dag 1 afwezige. Isa deed bij de MO17 mee en wist niet te winnen. Verder waren er geen afwezigen. Kyan mocht na langdurige afwezigheid weer zijn eerste minuten maken en zodoende hadden we 3 wissels. Het was koud, de zon scheen lekker en we hadden er vooral enorm veel zin in.

De wedstrijd begon niet goed. Hierden komt snel op 1-0 en we kijken direct al tegen een achterstand aan. Gelukkig duurt dit niet lang. Harold weet van afstand de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Vervolgens duurt het behoorlijk lang voor er weer wat te juichen valt. We zijn beter dan Hierden en komen veelvuldig op de vijandelijke helft, maar we weten net niet bij de goal te komen. De keren dat we er zijn missen we scherpte om het af te maken. Hierden blijft loeren op de counter met de snelle aanvoerder voorin.
Toch weet Jorian ons op voorsprong te schieten in de 1e helft. Met een afstandsschot verslaat hij de keeper en komen we op een 1-2 voorsprong.
Het blijft hierbij en we gaan de rust in met de 1-2 tussenstand.

De 2e helft lijkt een kopie van de 1e helft te worden. We zijn beter en veel op de helft van Hierden te vinden. Er is wel iemand die opvalt vandaag. Robert Lieuwerink heeft nieuwe schoenen gekocht en is vergeten de dozen er af te halen. Hij glijdt een keer of 3 uit en laat de mensen langs de lijn genieten.
Genieten van de voorsprong kunnen we ook nog, al blijft het langere tijd krap en minimaal. We proberen Hierden zelfs enkele keren de doelpunten cadeau te doen, maar gelukkig blijft dit zonder gevolgen.

En dan gaat het uiteindelijk toch heel hard. Binnen een kwartier lopen we uit van 1-2 naar 1-7. De 1-7 komt van de voet van onze keeper Lucas. Hij mag de penalty raak schieten en doet dit feilloos. Jorian weet er nog 3 in te schieten en Damian snoept ook een goaltje mee.
Hierden denkt nog even aan een Verstappen-achtige comeback, maar het blijft bij 3-7. Al met al een prima overwinning. Hard gewerkt, veel gescoord en 3 verdiende punten in de tas.

Aankomende zaterdag de allerlaatste competitiewedstrijd van het jaar. Bij winst is de 4e plek een zekerheidje. We hopen jullie in het nieuwe jaar weer te zien!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten