De O11 start sterk, maar moet het hoofd buigen

61

DSV JO11-1 – Emst JO11-1 (1-5)

Afgelopen zaterdag stond er voor de O11 een thuiswedstrijd op het programma. We mochten tegen Emst 11-1 spelen, vorig seizoen zaten we hier bij de in de competitie. Zij wisten destijds alles te winnen, alleen hebben wij niet tegen hen gespeeld.

Deze competitie hebben wij alles nog verloren en Emst heeft 2 gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren. Vooraf konden we dus een zware wedstijd verwachten.
Het was koud, we hadden geen wissels en we moesten witte shirtjes aan, voor sommige waren dit korte jurken.

De wedstrijd begonnen we sterk. We speelden over naar elkaar, waar kon werden er mooie acties gemaakt en wanneer Emst de bal had zorgden we er voor dat we allemaal probeerden de bal af te pakken.
Het 1e kwart vallen er nog geen doelpunten, wel zijn we wat sterker dan Emst. In het 2e kwart weten we dan wel te scoren. De bal wordt afgepakt door Dean, die speelt Tijn aan, vervolgens krijgt Chayenne de bal, die omspeelt haar tegenstander met een mooie kap, ze geeft met links voor en Milan kan binnenschieten, 1-0!
De vreugde is groot en we gaan voor meer doelpunten. Helaas is Emst de volgende die scoort. Hun vrijstaande speler dribbelt naar de goal en schiet in de verre hoek, 1-1..
Dit blijft de stand tot aan de rust. In de rust heeft iedereen het warm en lijkt het vooral een voorbode voor een net zo mooie 2e helft.

Helaas komen we al behoorlijk snel op 1-2 achter en Emst drukt door. Ze maken dit kwart ook de 1-3 en de 1-4. De teleurstelling is groot en in de korte pauze bedenken we wat we anders moeten doen. Julia benoemt nog dat het niet zo kan zijn dat wanneer het goed gaat we onszelf goed vinden en als het slecht gaat dat we onszelf dan slecht vinden. We proberen elkaar weer uit de negatieve spiraal te halen en ons te richten op datgene wat we kunnen.
Het laatste kwart vallen we aan en krijgen we mogelijkheden, maar helaas is het alleen Emst dat een doelpunt maakt en de eindstand op 1-5 zet.

Opnieuw verloren, maar we kunnen met een goed gevoel terugkijken op de 1 helft. Volgende week spelen we uit tegen Epe om 09:00.
Zij zijn net als ons nog zonder punten, gaat het ons dan eindelijk lukken om weer eens te winnen?!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten