De O11 maakt het kwartet overwinningen compleet

61

DSV’61 JO11-1 – ASV Dronten JO11-5 (5-0)

Het was weer tijd om te voetballen. Verse kunstgraskorrels, 6 spelers en 3 speelsters en een vervroegde aanvangstijd vormden de basis voor deze wedstrijd.

Onze tegenstander was ASV Dronten, inderdaad, weer ASV Dronten. Dit keer de jongens en niet de meisjes. Onze vorige wedstrijd tegen ASV Dronten was spannend en kostte de nodige krachten en wonnen we uiteindelijk wel.

Vandaag hadden we er weer zin in en er was een beetje wedstrijdspanning. Zouden ze goed zijn? Zouden we kunnen winnen? Gelukkig werden we gerustgesteld dat we er echt klaar voor waren. We zouden spelen zonder Max, Tijn en Dean. Net als Roan en Milan speelde Dean later op de ochtend bij de O11-2. Tijn en Max werden beide ergens anders verwacht.

De wedstrijd begon goed. We waren veel voorin te vinden, er waren genoeg schoten en het omschakelen ging super goed. De 1-0 komt uiteindelijk van de voet van Chayenne. Ze zet goed door na een redding van de keeper en frommelt de rebound binnen. De voorsprong is binnen! In het verdere verloop van de 1e helft zijn er nog steeds voldoende kansen en ook nog steeds geen doelpunten. In de rust wisselen we de keeper. Sepp gaat voetballen en Alexander gaat keepen. We bedenken hoe we de 2e helft kunnen doorzetten en gaan weer het veld in.

De 2e helft laat Sepp zich zien met 2 heerlijke doelpunten. Eerst wipt hij de bal vakkundig over een de voet van een tegenstander en schiet de bal met een echte ‘volley’ hard de goal in. Dan denkt u, kan het nog beter? Ja dat kan. Sepp dribbelt in met een corner, ziet ruimte in de verre hoek en schiet de bal heerlijk over de keeper heen in de verre hoek, 3-0! Tussendoor proberen we nog meer doelpunten te maken en ligt de keeper van ASV Dronten meermaals in de weg.

Het 3e kwart blijft het 3-0. In het 4e kwart gaat Owen nog even keepen en komt Alexander weer in het veld. Dit doet Owen niet onverdienstelijk. We krijgen een penalty tegen en Owen weet deze over te tikken, heerlijk! Het 4e kwart scoort Dillan met een strak schot met zijn linkerbeen, 4-0! Chayenne sluit de dag af. Na een lage voorzet van Dillan kan ze binnentikken, 5-0!

Als de scheidsrechter affluit kunnen we juichen en weet Owen, net als in de wedstrijd, verschillende penalty’s tegen te houden.

Na afloop vertrekken Roan en Milan naar de O11-2. Sepp, Owen, Dillan en Alicia helpen nog bij de O12-1 en deden dit zeker niet onverdienstelijk.

Volgende week spelen we niet, 25 februari spelen we 09:00 thuis tegen BAS JO11-1. Kom vooral kijken!