De O11-1 wint in de laatste minuten

61

DSV’61 JO11-1 – Batavia’90 JO11-3 (8-1)

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Batavia uit Lelystad op het programma. Dit keer om 10:15. Deze tijd was voor onze gasten uit Lelystad wel prettig gezien de reistijd. Wij vonden het zelf ook erg lekker.

Vorige week hadden we na een spannende wedstrijd 6-4 gewonnen en vandaag wilden we er opnieuw een leuke wedstrijd van maken met een overwinning voor ons. Dit moesten we gaan doen zonder Owen en Milan. Owen was naar de Efteling en Milan was nog ziek.

De wedstrijd beginnen we aanvallend. Batavia houdt tegen en dan met name de keeper. We schieten wel op doel, maar veel ballen op de doelman, waardoor we niet scoren. Het eerste doelpunt is echter niet voor ons maar voor Batavia. Tijn vergist zich en denkt dat het een terugspeelbal is waarna hij de bal bij Batavia in de voeten schiet en zij kunnen scoren, 0-1.. Gelukkig treurt Tijn niet en laat hij het verdere verloop van de wedstrijd zien dat hij wel een balletje kan tegenhouden! Chayenne is inmiddels al erg energiek aan het spelen en schudt de tegenstander moeiteloos van zich af, alleen betaald het zich niet direct uit. Wel maakt ze de gelijkmaker. Een corner belandt voor de voeten van Dillan, die schiet mis, ware het niet dat Chayenne vlak voor de achterlijn goed oplet en de bal snel binnentikt, 1-1!

In de korte pauze vertellen we dat we meer in de hoeken moeten schieten en is er verder wel tevredenheid over de vele dingen die goed gaan.

Het 2e kwart blijven we veel in de aanval en komt Batavia er soms gevaarlijk uit. Toch komen ze tot weinig kansen, omdat Alicia opnieuw niet te passeren is. Net als vorige week komt niemand langs haar heen. Ze wordt hierbij goed aangevuld door Alexander, terug van zijn ziekbed en druk coachend en duellerend stopt hij de aanvallen.

Is er tijdens het lezen dan helemaal niet gescoord? Jawel, en hoe! Dean, die vandaag een ware machine is op de flanken, onderschept een uittrap van de keeper, ziet dat er ruimte is voor een dribbel, doet een soepele kap/sleep beweging langs de verdediger en schiet binnen, 2-1!

Dit is ook de ruststand. In de rust kijken we elkaar tevreden aan, de voorsprong is er.

Het 3e kwart krijgt Batavia meer kansen omdat we vergeten dat we ook moeten meeverdedigen. Max weet dit gelukkig meermaals op te lossen door goed mee te lopen of een duel te winnen maar dit blijkt niet altijd voldoende. Goed keeperswerk van Tijn en een bal op de lat staan een doelpunt van Batavia in de weg.
Dillan blijkt uiteindelijk degene die ons wat lucht geeft. Hij zet, net als de hele wedstrijd, een gevaarlijke dribbel in en weet deze keurig af te ronden, 3-1! Daarnaast blinkt Dillan uit in zijn verdedigende werk.

Wie daarnaast nog meer niet te stoppen was, was Julia. Onze snelheidsduivel is actief aanwezig en zorgt voor veel dreiging voorin en schroomt niet om in duels de tegenstander meer dan eens opzij te zetten, genieten!

De laatste pauze spreken we af om sneller mee terug te rennen, zodat Batavia niet meer zoveel kansen krijgt. Tijn gaat nog even voetballen en Sepp trekt de keepershandschoenen aan.

In het 4e kwart weet Dillan snel de 4-1 te scoren, opluchting bij iedereen. Sepp laat dit kwart zien dat hij naast het spel verdelen en tegenstanders voorbij dribbelen, ook erg goed kan keepen. Langs de lijn benoemen de tegenstanders ook dat we goede keepers hebben.

Het duurt nog even voordat we de 5-1 maken, dit is uiteindelijk aan Alexander besteed. Weet u nog dat we hadden afgesproken om meer in de hoeken te schieten? Deze boodschap zit nog in de voeten van Alexander. Het is 1 keer raken op een meter of 10 voor het doel, waarna Roan de bal klaarlegt voor Alexander waarna hij de bal in de kruising schiet, dit doelpunt wordt met elkaar gevierd, mooi!

De 6-1 is opnieuw van Alexander, na opnieuw een goede aanval en opnieuw een goed schot in de verre hoek.

Roan, die nog niet had gescoord omdat hij verdedigend erg belangrijk was met onderscheppingen, ballen wegkoppen en de bal aan de goede kleur geven, zet zichzelf nog 2x op het scorebord. Goed opletten bij zijn eigen rebound en een onbaatzuchtige assist van Julia zorgen 2 doelpunten van Roan en een eindstand van 8-1!

Een ruime overwinning, die dit keer echt in de laatste minuten behaald werd. Aankomende zaterdag mogen we thuis tegen ASV Dronten JO11-5. 08:30, komt allen!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten