De O11-1 sluit de 1e fase swingend af

61

DSV’61 JO11-1 – SV Epe JO11-2 (7-2)

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de laatste competitiewedstrijd in de 1e fase van de competitie. We hadden in de 2 wedstrijden hiervoor veel doelpunten gemaakt, maar ook veel doelpunten tegen gekregen.
We wisten onze 4e competitiewedstrijd met 16-0(!) te winnen van WHC. En met dit keer een opmerkelijke topscorer van de dag. Het was Dean the Machine die er maar liefst 6 maakte in deze wedstrijd!
Vorige wedstrijd speelden we tegen Wissel en verloren we met maar liefst 14-1. Een wedstrijd waarbij last hadden van een off-day. Dit kan ook een keer gebeuren, dus er was vooral veel zin in de wedstrijd en om het beter te doen.
We waren gelukkig zelf al compleet en werden aangevuld met 2 spelers uit de O10-1, Luuk en Sven ten Hove, bedankt voor het meedoen!
Voor de wedstrijd bespraken we wat we wilden bereiken vandaag. Besloten werd dat we vooral wilden dat we allemaal plezier zouden hebben in het spel. We bedachten gezamenlijk hoe dat er uit zou zien en we konden van start.
De scheidsrechter kwam echter niet opdagen, waardoor de vader van Sven heeft gefloten, dank je wel!
De wedstrijd was erg leuk om naar te kijken. We probeerden veel ballen naar elkaar over te spelen, maar in eerste instantie ging dit soms nog te hard of te zacht, waardoor Epe af en toe toch kon aanvallen.
Gelukkig lette de verdediging goed op en konden we schadevrij het eerste gedeelte door. In het laatste gedeelte van het 1e kwart weten we tot 2x toe Milan te bereiken die 2x raak schiet, 2-0!
In de korte pauze de complimenten voor het vertoonde spel en weer verder met het 2e kwart.
Het 2e kwart worden we weer wat sterker en scoren we er maar liefst 3! Sven maakt een doelpunt na een assist met links van Milan, Chayenne geeft een heerlijke steekbal en het circus is los, Milan maakt de andere 2 doelpunten, 5-0!
Julia valt vandaag op met haar zeer sterke en gedurfde spel achterin. Ze dribbelt, passt en maakt telkens de goede keuzes aan de bal. Als Julia achterin weg is, is Alicia op de post om de tegenaanvallen op te vangen door telkens op de juiste plek te staan, of het duel te winnen. Chayenne maakt op het middenveld iedere tegenstander moe met haar acties en passes naar voren. De girlpower was ook deze wedstrijd weer goed aanwezig, genieten!
Na rust scoren we er nog 2, waaronder een knappe vrije trap van Milan en nog een doelpunt voor Milan. Milan die behalve met zijn doelpunten vandaag veel ballen naar zijn teamgenoten speelt en we meermaals kunnen aanvallen als team, top. Wie dat ook doet vanuit de verdediging en het middenveld is Dean. Dean toont zich een ware teamplayende machine. Duels winnen en weer doorspelen met links of rechts, alles kan. Tussen deze 2 mannen wist Sven zich goed staande tussen de grote jongens en dribbelde links en rechts iedereen voorbij.
Epe weet zelf ook 2x te scoren, maar deze ballen waren niet te houden voor Roan, die weer liet zien een uitermate goede keeper te zijn. Reddingen op schoten, opbouwen bij balbezit, hij kan het allemaal. Super Max was vandaag erg actief en heeft de hele wedstrijd goed opgelet wat er moest gebeuren. Tijn zorgde voor veel dreiging met zijn voorwaartse dribbels en het kijken naar de vrijstaande spelers. Luuk leek zich moeiteloos aan te passen en heerste achterin met rust aan de bal en goede passes naar voren.
Aankomende zaterdag spelen we een voetbaltoernooi in Elburg tegen buurtverenigingen. We hopen jullie dan weer te zien!