De O11-1 heeft het zwaar in eigen huis

61

DSV’61 JO11-1 – BAS JO11-1 (9-7)

Er mocht weer worden gevoetbald na een vrij weekend. Dit keer tegen BAS JO11-1, de nummer 4 van de competitie.
De gasten uit Biddinghuizen hadden 2x gewonnen en 2x verloren. Wij hebben nog alles gewonnen en hebben zin om ook vandaag weer te winnen.
Alexander en Julia waren afwezig vandaag, dus we hadden 2 wissels en Tijn is de keeper.

Vooraf bespreken we ons strijdplan, waarin de basis altijd inzet is. Tijd om te vlammen!

De wedstrijd begint wat afwachtend vanaf onze kant. We krijgen de bal wel voorin en doen er vervolgens nog niet te veel mee. BAS laat gelijk vanaf het begin zien dat het geen makkelijk potje gaat worden. Ze duiken in het 1e kwart enkele keren gevaarlijk op voor Tijn, die de ballen goed tegenhoudt.
Ondanks dat BAS wat op onze helft speelt, weten wij als eerste te scoren. Chayenne maakt een fantastische actie op de achterlijn, behoudt het overzicht en geeft voor op Milan die binnenschiet, 1-0!
Het doelpunt geeft ons wat meer energie en we zoeken vaker de weg naar voren. Na goed wachten van Dean op een afspeelmogelijkheid, geeft hij de bal aan de meegelopen Roan, die de bal goed in de verre hoek schiet, 2-0!
Een fijne voorsprong en tijd voor een korte pauze!

Het 2e kwart gaat het moeizaam. We proberen aan te vallen, maar BAS is scherp en buigt eigenhandig de 2-0 om naar 2-3. Er worden zelfs al al voorzichtige berekeningen gemaakt over de stand als BAS zou winnen.
Gelukkig scoort BAS nog een 4e keer dit kwart, al is dat wel in eigen doel na een voorzet van Milan, 3-3! Het begint een doelpuntenfestijn te worden.

Het 3e kwart begint niet goed, BAS weet snel de 3-4 te maken en we moeten weer in de achtervolging. We lijken vandaag minder energiek en actief dan de vorige wedstrijden, tegen een felle en goede tegenstander.
Een vrije trap van Roan belandt in eerste instantie tegen een speler van BAS aan echter is de rebound aan Roan besteed, hij knalt de bal hard in de goal, 4-4!
BAS is echter nog niet klaar en maakt al vrij snel de 4-5. Opnieuw op achterstand en opnieuw komen we terug. Chayenne is ongrijpbaar en dribbelt richting goal, wacht op wat de keeper doet en kan de bal binnenschuiven, 5-5!
Even later krijgen we een penalty, die wordt binnengeschoten door Milan, 6-5! We staan eindelijk weer op een voorsprong.
Tussen al deze doelpunten door, houdt BAS ons enkele malen in de race wanneer ze wat kansen missen. Tijn, het houtwerk en de knie van Dean voorkomen dat we er meer tegen krijgen.
Met deze tussenstand gaan we rusten.

In het 4e kwart slaat BAS snel toe en maken ze de 6-6. Houdt het dan niet op? Alicia schiet de bal na uitverdedigen richting Dillan, die kan naar de goal toe rennen en binnenschieten, 7-6. Even later is Dillan de aangever bij de goal van Milan, die keurig in de hoek schiet, 8-6!
BAS maakt het verschil 1 doelpunt waarna wij vervolgens de eindstand op het bord zetten. Chayenne kan richting goal na een verre uittrap van Tijn en legt voor de goal af op Dillan, 9-7!

Een doelpuntrijk duel, waarbij we hard ons best moesten doen om te winnen. Wellicht had BAS meer verdiend, al zijn we voor nu blij met de overwinning.

Volgende week spelen we tegen medekoploper Zeewolde JO11-7. Om 08:30 in Zeewolde!

Nieuws

Lees het laatste actuele clubnieuws

Alle nieuwsberichten