Zwart Wit’63 O10-1 – DSV’61 O10-1 (13-4)

Zaterdagochtend 4 september was het eindelijk weer zo ver. Er werd weer gevoetbald door de toekomst van de club. Ondanks een drukke transferperiode in de eredivisie bleef het erg kalm bij de O10. Jilles besloot transfervrij te vertrekken, Joost wisten we na onderhandelingen met het bestuur toch vervroegd mee te nemen en na wat overleg konden we Alicia ook officieel vastleggen. Voor de rest bleef het team geheel intact.
Met het vertrek van Jilles werd het magische trio de 3 J’s wel opgeheven. Julia en Joost hebben besloten niet als duo door te gaan.

Chayenne ’Martens’ Versluis.
Julia ’Miedema’ Krooneman.
Milan ’Anthony’ Foppen.
Alicia ’Pegelaarster’ Roos.

Deze zaterdag was behalve onze eerste wedstrijd, ook voor Joost de kans om eindelijk niet meer naar zwemles te hoeven. Hij moest afzwemmen en heeft het gehaald! Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, van harte gefeliciteerd Joost! En daarmee komt het aantal kinderen in het team met een zwemdiploma op 7.

Helaas konden we deze wedstrijd, zoals hierboven al uitgelegd, niet over Joost beschikken, maar was ook Alicia afwezig. Zij zat in quarantaine vanwege een besmetting in haar klas. Dit had als gevolg dat er door alle leides van de jonge jeugdteams werd gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk heeft de 11-2 ons geholpen door Ezra en Luca af te staan, waardoor de wedstrijd kon doorgaan. Jongens, bedankt voor jullie inzet!

Verder met de wedstrijd, er werd gespeeld tegen Zwart Wit O10-1 uit Harderwijk. Vooraf hadden we geen idee wat de kwaliteit van de tegenstander zou zijn, maar we hadden er wel enorm veel zin in. De warming up was goed en iedereen was er klaar voor. Ezra begon als wissel en om 08:45 werd er afgetrapt.

Zwart Wit begon sterk en voor we het doorhadden stonden we 2-0 achter. We waren wat zoekende naar de beste oplossing om het Zwart Wit moeilijk te maken. Uiteindelijk eindigt het eerste kwart in 3-0. In de korte pauze verzinnen we gezamenlijk wat we anders gaan doen en wordt er in het 2e kwart meer tegenstand geboden. Er wordt meer geprobeerd samen te doen en we komen wat vaker bij de goal van Zwart Wit. Helaas krijgen we er nog steeds 4 tegen, maar weten er zelf ook 1 te maken na goed doorzetten van Milan. Met rust staat het dus 7-1 en lijkt het een vervelende 1e wedstrijd te worden. Gelukkig weten we de moed er in te houden en gaan we allemaal positief de 2e helft in.

In het 3e kwart zijn we eindelijk los. Het wordt 7-2 door Milan, 7-3 door Dean en 7-4 door Dean. Er hangt opeens een echte comeback in de lucht. Af en toe lijkt Zwart Wit bijna te scoren, maar het harde werken als team en goed keeperswerk van Roan zorgt voor een foutloos 3e kwart. In de laatste rust bespreken we voor de laatste keer de tactiek en zijn we er klaar voor. Alleen ondanks verwoede pogingen van ons om het Zwart Wit nog lastig te maken, lukt het ons niet meer om de doelpunten te voorkomen. Zwart Wit scoort er nog 6 en wij 0. Hiermee komt de eindstand helaas op 13-4 en gaat onze eerste wedstrijd helaas verloren. Aan de inzet lag het vandaag niet, maar Zwart Wit bleek toch een maatje te groot voor ons.

Als team hebben we gedaan wat we konden en waren er genoeg goede dingen te zien vandaag.

Volgende week mogen we voor het eerst thuis tegen ASV Dronten O10-3.