Beste sportvrienden,

 

Onze voetbalvereniging DSV’61 bestaat 50 jaar. Een jubileum dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Gedurende deze 50 jaar is DSV niet alleen een gezonde, maar vooral ook een gezellige vereniging geworden met nog steeds een groeiend aantal leden en vrijwilligers. Een vereniging waar je met enige trots voorzitter van kunt zijn.

 

Vanaf  de oprichting in 1961 is er gebouwd aan het “ DSV- clubgevoel”. Een gevoel waar velen op hun eigen manier plezier aan beleven. We beschikken inmiddels over een goed opgeleid en gemotiveerd kader en een goede accommodatie, die bij menige andere amateurclub niet zou misstaan. Een nog steeds groeiend aantal reclameborden geeft uiting aan het feit dat vele sponsoren DSV een warm hart toedragen, waarvoor onze hartelijke dank. Ook onze grote groep trouwe, maar ook kritische supporters wordt vaak genoemd. Dit bij zowel de thuis- als ook de uitwedstrijden. Ja, wat dit betreft, zit het allemaal wel goed.

 

Als voorzitter word je vaak aangesproken op de prestaties van het eerste elftal. Ik persoonlijk vind het plezier van alle leden en het neerzetten van een goede organisatie zeker zo belangrijk. Natuurlijk is promotie naar de tweede klasse ook mijn hartenwens, in deze zo aantrekkelijk klasse met de vele regionale derby’s. Helaas zal dit in ons jubileumjaar niet gaan lukken, maar ik heb goede hoop dat we dit het komende seizoen als de ultieme uitdaging  proberen te realiseren.

 

Regionale bekendheid heeft DSV in de afgelopen jaren ook verworven door het op de kaart zetten van het damesvoetbal. Met drie damesteams in competitie kunnen we stellen dat in Doornspijk voetbal niet alleen een mannensport meer is.

 

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Een gezegde dat in de voetbalsport niet altijd stand houdt. Door studie, werken op zaterdag en allerlei andere hobby’s kan een goede lichting jeugd het soms toch niet realiseren om de soms zo broodnodige verjonging in de senioren gestalte te geven. Voor de komende jaren heb ik echter goede hoop dat dit er voor DSV rooskleurig uit gaat zien. Dat we als bestuur hoge prioriteit hebben gegeven aan de invoering van het jeugdbeleidsplan en het aanstellen van een technisch jeugdcoördinator geeft aan dat we hoge verwachtingen hebben van onze huidige jeugdspelers, met als uiteindelijk doel het spelen in het eerste elftal.

 

Voor wat betreft de accommodatie hebben we vergevorderde plannen om volgend jaar de 2e grote verbouwing ter hand te nemen om zo de kleedkamercapaciteit uit te breiden van 8 naar 11 kleedkamers, inclusief een nieuwe verzorgingsruimte en een nieuwe ruimte voor onze elftalleiders. Dit om voor iedereen binnen DSV, zowel spelers als begeleiding, alles zo goed mogelijk te faciliteren.

 

Verderop in deze speciale jubileumkrant vind u het complete jubileumprogramma voor het komende jaar. We hopen dat we voor iedereen een passend programma hebben samengesteld.

 

Natuurlijk zijn we blij met de komst van FC Twente om ons jubileum een wel heel speciale tint te geven. En ondanks dat we voor iedereen binnen DSV geprobeerd hebben een programma samen te stellen met alleen maar hoogtepunten, wordt deze jubileumwedstrijd toch wel het klapstuk, waar we straks hopelijk met genoegen samen op terug kunnen kijken.

 

Natuurlijk wist ik niet precies waar ik in 2005 aan begon toen ik mezelf als voorzitter beschikbaar stelde voor de club. Je weet ook dat je uiteindelijk het stokje weer zult overdragen aan een opvolger. Samen met de andere bestuursleden draag je de verantwoordelijkheid voor de vereniging en zul je het in de ogen van iedereen niet altijd even goed doen. Toch heeft het me veel voldoening gegeven om te ervaren dat je samen met alle (bestuurs)leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren bouwt aan een vereniging waar iedereen zich thuis voelt. Een vereniging die binnen ons kleine dorp ook in de toekomst invulling kan geven aan de maatschappelijke behoefte aan sport en beweging.

 

Deze speciale jubileumkrant geeft een mooie kijk op DSV in zowel verleden als heden. Ik wil iedereen bedanken die op zijn of haar manier heeft bijgedragen om van DSV deze mooie vereniging te maken. We hebben met z’n allen een club waar me met recht trots op mogen zijn!

 

Ik wens u allen heel veel leesplezier en een geslaagd jubileumjaar.

 

Uw voorzitter,

 

Bert van Loo

 

 

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 Hatto Heim 5 - 15
2 VIOS V. 5 - 13
3 Hattem 5 - 10
4 BAS 5 - 9
5 Swift'64 5 - 9
6 Zwolsche Boys 5 - 9
7 Elspeet 5 - 7
8 HTC 5 - 7
9 Rouveen SC 5 - 7
10 DSV '61 5 - 6
11 ESC 5 - 6
12 Hulshorst 5 - 3
13 Oene 5 - 1
14 Olympia'28 5 - 0