FC TWENTE 30 JUNI 2011


Doornspijk- In het 50 jarige bestaan van de voetbalvereniging  DSV`61 uit Doornspijk mocht natuurlijk een wedstrijd tegen een echte professionele voetbalclub niet ontbreken, dat dit een hartenwens was van het destijdse  bestuur mag nu duidelijk zijn, maar dat dit gelukt is mag uiteraard fantastisch worden genoemd!!

Op het moment van schrijven beschouwen veel DSV-ers dit toch wel tot één van de hoogtepunten in het bestaan van DSV`61. Hoe dit allemaal tot stand is gekomen zult u in het verdere vervolg lezen. Veel leesplezier toegewenst.

 

Medio 2008- Tijdens een bestuursvergadering medio 2008 komt het jubileumjaar 2011 van DSV`61 aan bod. Het jubileumjaar is nog ver weg, maar toch wordt er al bij stilgestaan hoe dit te gaan aanpakken, omdat men beseft dat een strakke en gedegen organisatie in zo`n jaar van cruciaal belang is. Er worden verschillende ideeën naar voren gebracht, maar het idee wat op dat moment het meest bij iedereen blijft hangen is het uitnodigen van een Betaald Voetbal Organisatie.

Het bestuur besluit om een uitnodiging te gaan sturen naar FC Twente dat ten tijde van het schrijven van deze brief keurig vierde staat op de ranglijst van de Eredivisie en getraind word door Fred Rutte.

Dat deze club in het seizoen 2009/2010 kampioen zou worden van Nederland en misschien dus wel na Doornspijk toe zou komen was een mooie meevaller, of was dit een vooruitziende blik van het bestuur?

 

Februari 2011- Na weken, maanden en zelfs jaren, komt het bevrijdende antwoord op de vraag die DSV`61 al in 2008 stelde aan FC Twente. Op 30 juni 2011 om 19.00 komt FC Twente voetballen tegen de plaatselijke trots van Doornspijk. Dit heugelijke nieuws moest natuurlijk verteld worden aan iedereen en op zaterdag 26 maart 2011 om 18.00 werd dit wereldkundig gemaakt in de kantine.

Er werd gejuicht, geapplaudisseerd en heb zelfs menigeen een traantje weg zien pinken.

 

Na dit heuglijke nieuws was de barpraat natuurlijk al snel geboren. En kwamen er leuke zinsneden voorbij op de sociale media Hyves en Twitter, zoals “Ruiz  ik vreet je op” of “ Wisgerhof maak je borst nat”. Dat later Ruiz niet mee zou doen, was  natuurlijk een kleine aderlating, maar wat had ik graag die duels gezien met degene die zei “Ruiz ik vreet je op”.

 

Na dit bijzondere nieuws moest er natuurlijk nog wel wat gebeuren, want zo gebeurtenis maak je niet vaak mee. Er werd een projectgroep opgericht die de taak meekreeg om deze dag  tot een onvergetelijke te maken in DSV`61 geschiedenis. In de foto hieronder ziet u hoe de verdeling was en welke mensen er plaats namen in deze projectgroep.

 

 

 

 

Zoals jullie zien staat hierboven de projectgroep vermeld van de wedstrijd tegen FC Twente. Deze projectgroep voor deze wedstrijd is van cruciaal belang, omdat er in dit staduim ook gesproken moet worden met de gemeente, politie, brandweer oftewel de welbekende driehoek. In deze gesprekken kwam naar voren dat wij als DSV aan verschillende eisen moeten voldoen, zoals een verkeersveiligheidsplan, beveilingsplan, ontruimingsplan en natuurlijk moest er ook een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente waar al deze plannen in uitgewerkt moest worden. Ook was er een eisenpakket van FC Twente waar we aan moesten voldoen. In een later staduim zullen wij verder ingaan op de bovengenoemde plannen.

 

April 2011- Om deze wedstrijd ook daadwerkelijk te mogen voetballen moest er uiteraard een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente Elburg. In deze vergunning moesten een aantal zaken concreet benoemd worden , zoals aantal toeschouwers, calamiteitenplan, parkeerplan en verkeersplan. Alleen was de vraag hoeveel toeschouwers konden we verwachten, want aan de hand daarvan kun je een goed plan schrijven. We gingen gemakshalve maar uit van het droomscenario en wel dat de Sportpark de Haere afgeladen vol zou zijn. Om dit allemaal in goede banen te leiden werd er eerst een schaalmodel gemaakt van het sportpark en de nabije omgeving. Op deze plattegrond werd daadwerkelijk alles benoemd, de aanrijdroutes, route spelersbus, wegafsluitingen, parkeerplaatsen voor fietsen, auto`s en mindervalide, in-  en uitgangen, kaartverkooppunten, horecapunten, plaats van Rode kruis, etc etc. Deze vergunning moest uiterlijk twee maanden voor de aftrap worden ingediend bij de gemeente Elburg.

 

Mei 2011- Om alle toeschouwers goed zicht te laten hebben op het speelveld hebben we diverse leveranciers van tribunes op het sportpark gehad. Door ruimtegebrek naast het speelveld was het af en toe passen en meten om uiteindelijk toch een vijftal zittribunes en één staantribune te plaatsen, zodat het een heuse arena zou worden.  Net zoals in een echt stadion is er ruimte gecreëerd voor Vips. Zij mochten plaatsnemen op een heuse Viptribune ter hoogte van de middellijn. Ook was er speciaal voor de jeugd een Feestvak gecreëerd met een echte clown!

 

Alleen een VIP-tribune is niet voldoende voor een speciale wedstrijd, daarom werd er ook een heus Vipprogramma rond de wedstrijd samengesteld. Dit Vipprogramma werd gehouden in een grote sponsortent waarin een aantrekkelijk programma voor de sponsors was samengesteld. Hierover later meer. Om deze wedstrijd in goede banen te leiden hadden we natuurlijk ook een arbitraal trio nodig. Uiteindelijk hebben we Eric Braamhaar kunnen strikken om deze wedstrijd te leiden, ook was hij bereid om een presentatie te geven in de sponsortent.

 

Om alles ook financieel af te dekken moesten er natuurlijk kaarten verkocht worden, want een tribune en een sponsortent worden niet voor appel een ei geplaatst. Zoals jullie hierboven al hebben gelezen waren er verschillende tribunes dus ook verschillende prijzen.

 

Prijzen:

Viptribune                         50,-                       

Zittribune                           15,-

Staanplaats                        10,-

Feestvak                             7,50

 

Deze kaarten werden in de voorverkoop verkocht op vier plaatsen verdeeld over de plaatsen Nunspeet, `t Harde, Doornspijk en Elburg.

 

Juni 2011- Door de vele activiteiten zoals jeugdtoernooien en de vlooienmarkt werd er tot begin juni gebruik gemaakt van het speelveld, hierdoor was de staat van het veld drie weken voor de aftrap erg slecht. Mede dankzij vele vrijwilligers en de inzet van de gemeente en het groeizame weer werd de grasmat elke dag een stukje beter.

 

 

 

DE WEEK VAN TWENTE

Eindelijk was het zover de wedstrijd zou deze week gevoetbald worden en zoals jullie hiervoor in vogelvlucht hebben gelezen, moesten dus deze week alle plannen tot uitvoering gebracht worden.

Het enige wat we niet in de hand hadden was het weer, maar zoals u hieronder ziet was er na dit weerbericht weinig reden tot zorg. Wederom lekker groeizaam voor het speelveld.

 

Vooruitzichten

Dinsdag tropisch warm, daarna gevolgd door enkele onweersbuien. Vanaf woensdag aanzienlijk koeler en afnemende neerslagkansen.

 

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zonneschijn (%)

90

60

30

50

40

60

Neerslagkans (%)

10

50

60

20

20

20

Neerslaghoeveelheid (mm)

0

1/9

0/6

0/1

0

0

Minimumtemperatuur (°C)

14/17

18/21

14/17

10/12

9/12

10/12

Middagtemperatuur (°C)

29/32

30/33

17/20

18/21

19/21

20/23

Windrichting

ZO

Z

NW

NW

NW

W

Windkracht (bft)

3

3

4

3

3

3

 

 

Op maandag werd er begonnen om uiteindelijk op donderdag alles perfect voor elkaar te hebben. Het hekwerk van het sportpark werd voorzien van zwarte folie dit om ‘zwart’kijkers te voorkomen. Dug-outs en zitbankjes werden verwijderd om zo ruimte te maken voor de tribunes. Kantjes werden afgestoken, ramen werden gelapt en niet te vergeten er werd begonnen met het lijnen trekken op het speelveld. Allemaal werk wat ik bij het schrijven van dit stuk al bijna vergeten was, maar wat er wel voor zorgde dat alles er tip top bij lag.

 

Op deze voorspelde warm/hete dinsdag zou er begonnen worden met de opbouw van de tribunes. Door de moeilijke ligging en het verbod om niet op het speelveld te komen, moest de tribunes volledig met eigen mankrachten worden opgebouwd. Vele zweetdruppels en liters waters later stond aan het einde van de dag een schitterende tribunes. Het kleine Camp Nou was geboren!!!

 

 

Ook werd deze week de sponsortent opgebouwd met het zorgvuldig  op de clubkleuren van DSV`61 en FC Twente uitgekozen interieur. Vanwege de animo voor het sponsorprogramma waarin Eric Braamhaar, Bert van Losser (TV Oost) en Commercieel directeur van FC Twente Jan van Halst invulling gaven aan het sponsorprogramma van deze dag is het formaat van de tent vele malen gewijzigd tot ergernis van onze “lieve jongen” Jos Dekker . Uiteindelijk werd het een grote tent waarin maar liefst 300 personen konden genieten van het mooie programma, waar ook gebruik kon worden gemaakt van het heerlijke en prachtig uitziende buffet van onze hoofdsponsor de Deel.

 

WEDSTRIJDDAG

30 juni- Op deze schitterende donderdagmorgen was het een drukte van belang op het sportpark. Het was niet meer zo warm als de dagen ervoor, maar het zonnetje scheen en het was droog. Heerlijk weer voor een schitterende dag en een mooie pot voetbal!

Op deze ochtend kwamen de jongens van ”Parkeer en verkeer” ook in actie. Na maanden van voorbereidingen mochten ze nu daadwerkelijk deze gemaakte plannen gaan uitvoeren. Verkeersborden werden geplaatst, wegen werden afgezet, parkeerplekken werden ingericht, aan- en afrijroutes werden uitgezet, linten (ruim 3 km lint!) werden gespannen om te voorkomen dat wegen dichtslibben door verkeerd parkeren.

 

In de ochtend werd ook begonnen met de opbouw van de vier horecapunten. Drie hiervan stonden op de hoeken van het speelveld en de ander is natuurlijk de kantine. Voor deze verkooppunten waren veel vrijwilligers nodig om iedereen te kunnen voorzien van een hapje een drankje. Het grootste probleem was bij het punt “HORECA” toch wel de hoeveelheid. Hoeveel fris(drank) en hoeveel snacks moesten er wel niet besteld worden. Na goed overleg met mensen die met zulke evenementen ervaring hebben werd er besloten om aan de ruime kant te gaan zitten, want NEE-verkopen op zo`n speciale dag kan natuurlijk niet. Zo werden er dus 50 fusten bier aangeschaft, 1.200 hamburgers, vele barbecueworsten, flessen frisdrank en niet te vergeten het toebehoren voor de hamburgers, bier en frisdrank.

 

Om deze dag alles in veilige en goede banen te leiden was er bij dit evenement ook beveiliging aanwezig. Gelukkig kregen we hierbij hulp van het Landstede College uit Zwolle die met 15 “man” sterk de beveiliging van DSV`61 kwamen versterken. Om en rond deze wedstrijd waren meerdere stewards en beveiligers die de veiligheid waarborgde voor de supporters en spelers. Op vier verschillende plekken werden beveiligers ingezet, namelijk bij de 3 ingangen van het sportpark. 2 ingangen voor de toeschouwers en 1 ingang voor de Vipgasten. Ook werden er beveiligers ingezet bij de parkeerplekken, zodat ze samen met de parkeerwachten hier ook alles strak in de gaten konden houden, want het was immers betaald parkeren en dan is het wel net zo fijn als je auto dan in gaten gehouden word. De beveiligers aan de poort hadden de opdracht meegekregen  om de kaartjes goed te controleren en steekproefsgewijs werd er ook gefouilleerd om zo te voorkomen dat er attributen op het sportpark kwamen die je er eigenlijk niet wilt hebben. Dit is uitstekende gelukt, maar of iedereen nu meteen onder de indruk was van de beveiligers was te betwijfelen, want deze jongens van het Landstede waren soms nog geen twee turven groot, maar ze hebben hun taak met verve uitgevoerd.

 

Ook waren er tijdens de wedstrijd stewards aanwezig die ervoor zorgde dat de toeschouwers op de juiste tribune plaats ging nemen. Ook waren deze stewards verantwoordelijk voor allerlei calamiteiten. Zij waren degene die precies wisten wat er moest gebeuren bij ongeregeldheden en alle andere voorkomende zaken zoals ontruiming en dat soort zaken. Deze stewards hadden dus een grote verantwoordelijk, maar gelukkig zijn de van te voren gemaakte plannen niet tot uitvoer gekomen en hebben de stewards tijdens de wedstrijd het betrekkelijk rustig gehad!

 

De Fanmobiel van FC Twente was ook aanwezig op het sportpark en binnen no-time waren de speciaal door DSV zelf ontworpen ruim 110 sjaals verkocht.

Na al deze voorbeschouwingen naderde de wedstrijd met rassé schreden, nu was het moment gekomen om daadwerkelijk alles tot uitvoering te laten komen.

Verkeersregelaars werden geïnstrueerd en parkeerwachten werden ingelicht. Dat dit uiteindelijk allemaal prima tot uitvoering is gekomen is natuurlijk schitterend, maar ik wil u één uitspraak niet ontnemen. De verkeersregelaar die op de hoek stond Bovenweg/Haerderweg had de taak meegekregen om al het verkeer wat na het sportpark toe wou door te verwijzen na de  Vaerbekerweg, zodat ze dan via de Weg over de Plaats een parkeerplekje konden opzoeken. De enige uitzondering was dat de bus van de FC Twente wel als enige in tegenovergestelde richting de Haerderweg in mocht. Zo rond half 6 is het dan uiteindelijk ook zover. De bus van FC Twente arriveert en draait de Haerderweg in, maar achter de bus van FC Twente rijdt  een grote auto die ook graag de Haerderweg wil inslaan, maar de verkeersregelaar had toch heel duidelijk de opdracht meegekregen dat alleen de bus van FC Twente hierin mocht.

Verkeersregelaar verzoekt dan ook vriendelijk om de auto even stil te zetten en bestuurder geeft hier dan ook gehoor aan. Verkeersregelaar verteld aan wat haar is opgedragen, waarna de bestuurder antwoord:” Maar mevrouw herkent u mij dan niet” waar verkeersregelaar op z’n onvervalst Doornspieks op antwoord: “Nou ie kommen mien wel bekent veur”. Waarna Patrick Kluivert, de enige doelpuntenmaker van Ajax tijdens de Europacupfinale in 1995, ook na toestemming de Haerderweg in mocht.

 

Ook in de sponsortent werd het ondertussen lekker druk. In deze sponsortent werd een speciaal voorprogramma voor de sponsors opgevoerd. Eerst was het de beurt aan Eric Braamhaar die een presentatie gaf over het hele scheidsrechters gebeuren. Hij begon de presentatie met zeer nette Nederlandse taal, maar had als snel door dat hij in Doornspijk gewoon lekker een potje plat kon proaten. Na Eric Braamhaar was er een tafeldiscussie met Jan van Halst en Eric Braamhaar en dit werd begeleid door Bert van Losser ( ook wel bekend van TV Oost). Na dit voorprogramma waar de geest tot ontspanning werd gebracht was het nu de beurt voor de inwendige mens en stond er een schitterend buffet klaar voor alles sponsoren. Al met al was dit een geweldig georganiseerde middag en waren alle sponsoren meer dan tevreden. Zelfs Eric Braamhaar bleef tot in de late uurtjes zitten bij  DSV`61.

 

Media:

Er was ook veel media op de been deze dag, wie wilde nu niet de bekerwinnaar aan het werk zien en de tweede wedstrijd o.l.v. Co Adriaanse volgen. Zo was er TV Oost, NuSport, diverse regionale media, De Stentor en natuurlijk heeft Twente haar eigen mediaploeg die bestaat uit een heuse cameraploeg, fotograven, radio en overige medewerkers die allemaal aanwezig waren op deze dag.

Zij werden ontvangen in de bestuurskamer van DSV en werden voorzien van de benodigde zaken zoals een internetverbinding, uitzicht op het speelveld, en natuurlijk was er iets voor de inwendige mens. Ook een reactie van de media van FC Twente willen we u niet onthouden:  ‘Namens de media van FC Twente wil ik jullie laten weten dat het afgelopen donderdag allemaal top geregeld was!’

Speciaal voor deze dag is een dvd gemaakt waarin de hiervoor beschreven zaken in beeld zijn gebracht, vele dvd’s waren in een mum van tijd uitverkocht.

 

 

LEEF VANDAAG!! WANT NIEMAND HEEFT JE MORGEN BELOOFD!!

 

Ook werd er op deze ochtend begonnen met het opblazen van de ballonnen voor het goede doel KIKA. DSV`61 vond namelijk dat er naast voetbal meer in het leven is en had dus KIKA uitgekozen in het jubileumjaar. In het jubileumjaar zijn er op diverse evenementen bij DSV`61 symbolisch ballonnen verkocht voor €1,- per stuk. Het doel was om tijdens deze diverse evenementen, zoals Tuigpaardenconcours, jeugdtoernooien en tijdens de jaarlijkse vlooienmarkt 3.000 ballonnen te verkopen. En dat doel is zeker gelukt!!

 Wel viel het ons op dat er bij opblazen van deze ballonnen steeds hele hoge stemmetjes te horen waren, werd er deze ochtend toevallig geëxperimenteerd met helium? Verder in het jubileumboek word er verder ingegaan op de het goede doel KIKA.

 

 

 

WEDSTRIJD DSV`61-FCTWENTE

 

Om nu hier weer een verslag van te maken lijkt mij overbodig daarom treft u hieronder een overzicht aan verschillende verslagen uit verschillende media. Wel ziet u hieronder de foto van de voltallige selectie met de namen van de spelers die deze wedstrijd mee mochten doen

 

Selectie DSV ’61:

Trainer: Henk de Velde

Ass Trainer: Jan Bakker

Elftalleider: Gert Jan Berghorst

Verzorger: Jan Willem van Deutekom

Spelers:  Gerrit Sneller, Heim-Jan Juffer, Alex Bouwman, Stefan Bakker, Wilco Hofmeijer, Johan Westerink, Jan van Norel, Hermen de Jager, Alfred Hofmeijer, Jeffrey Schreurs, Henrick Blaauw, Gerrit Hoekert, Johan Versluis, Johan Riezebos, Lennart Juffer, Martijn de Jager, Jochem van Essen, Rik Berkhof, Cor Hartholt, Jan van Spijkeren en Lourens Dekker

 

Selectie FC Twente:

 

OPSTELLING FC TWENTE

 

WISSELSPELERS

2

Tim CORNELISSE

5

Rasmus BENGTSSON

4

Peter WISGERHOF (C)

8

Mitch STOCKENTREE

6

Wout BRAMA

9

Niels RÖSELER

9

Luuk DE JONG

13

Filip BEDNAREK (GK)

11

Emir BAJRAMI

14

Willem JANSSEN

12

Dario VUJICEVIC

15

Theodor VOGELSANG

16

Nick MARSMAN (GK)

17

Andrej RENDLA

19

DOUGLAS

18

Thilo LEUGERS

21

Marc JANKO

20

Steven BERGHUIS

22

Nacer CHADLI

24

Ola JOHN

23

Bart BUYSSE

26

Thijs BOUMA

         

 

FC TWENTE SITE:

FC Twente wint oefenduel in Doornspijk

FC Twente heeft donderdagavond haar vierde oefenduel in acht dagen gewonnen. Op sportpark De Haere in Doornspijk versloegen de Tukkers DSV’61 met dubbele cijfers. De van vakantie teruggekeerde internationals Marc Janko, Nacer Chadli, Emir Bajrami begonnen in de basis en met hen vond FC Twente in de eerste helft vier keer het net. In het tweede bedrijf werd de score verder uitgebouwd: 0 – 10.

Eerste helft
Luuk de Jong liet in het begin van de wedstrijd direct zien zijn vizier op te scherp te hebben staan. Een voorzet van Bajrami tikte de jonge international simpel binnen en zo zagen de ruim 3000 toeschouwers FC Twente na twee minuten spelen al op voorsprong komen. De ploeg van trainer Co Adriaanse ging vervolgens op zoek naar meer treffers, maar het duurde een half uur voordat de Tukkers weer een gaatje in de Doornspijkse defensie wisten te vinden. Het was wederom De Jong die doel trof nadat Janko de jonge aanvaller met een fraai hakje vrij voor de doelman zette. Het enige wapenfeit in de eerste helft van de thuisploeg was een afstandschot dat uitstekend werd gekeerd door FC Twente-doelman Nick Marsman. Voor de pauze wisten de bezoekers uit Enschede nog twee keer te scoren. De Zweedse aanvaller Bajrami schoof de 0-3 binnen en invaller Willem Janssen kopte raak (0-4).   

Tweede helft
De derdeklasser DSV’61 moest in de tweede helft direct achteruit. FC Twente voerde het tempo op en ging nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Na iets meer dan vijf minuten spelen in de tweede helft nam Andrej Rendla de vijfde Twentse treffer voor zijn rekening. De mooiste goal van de avond werd niet lang daarna gemaakt door Steven Berghuis. De aanvaller haalde vanaf twintig meter verwoestend uit waarna de bal prachtig in de kruising zeilde. Ook de jongelingen Ola John (0-7) en Theodor Vogelzang (0-8) pikten nog een doelpuntje mee. Vijf minuten voor tijd maakte Janssen zijn tweede van de avond, nadat scheidsrechter Braamhaar de bal op de stip had gelegd. Het slotakkoord was voor Rendla. Met een harde kopbal bepaalde hij de eindstand (0-10), waardoor FC Twente voor de derde achtereenvolgende keer met dubbele cijfers wist te winnen.

Opstelling: Cornelisse (62e Vogelzang), Wisgerhof (62e Bengtsson), Brama (62e Röseler), De Jong (35e Leugers), Bajrami (35e Berghuis), Vujicevic (35e Janssen), Marsman (62e Bednarek), Douglas (62e Stockentree), Janko (35e Rendla) , Chadli 35e (John), Buysse (62e Bouma)

 

 

VELUWELAND:

 

FC Twente maakt de tien vol tegen DSV'61

01-07-2011 13:06

DOORNSPIJK - Het moest een groot feest worden en dat werd het uiteindelijk ook. Een kleine 3000 toeschouwers zagen 'grootmacht' FC Twente donderdagavond met 0-10 winnen van DSV'61. In blessuretijd tekende Andrej Rendla voor de dubbele cijfers, maar dat mocht de pret niet deren.

door Barry Wensink

De Doornspijkers wilden het 50-jarig jubileum een feestelijk tintje geven door een aansprekende naam naar De Haere te lokken en dat is gelukt. Onder leiding van de bekende scheidsrechter Eric Braamhaar begonnen de 22 hoofdrolspelers om even over zeven aan het duel. Daarvoor werd een groot aantal KiKa-ballonnen de lucht ingelaten. KiKa-ambassadeurs Alfred Schreuder en Hetty Verhey mochten onder toeziend oog van de jeugdige Henk Jan van de Krol bekend maken dat er liefst 7000 euro naar dit goede doel gaat. Binnen anderhalve minuut tekende Luuk de Jong voor de openingstreffer. Vervolgens wisten de amateurs ruim 25 minuten stand te houden. Halverwege stond er 0-4 op het bord. Beide trainers, waaronder Co Adriaanse aan de kant van de gasten, wisselden veelvuldig. Via een schot van Alfred Hofmeijer was DSV'61 dichtbij een tegentreffer, maar de aanvaller vond doelman Nick Marsman op zijn weg. In het tweede bedrijf liepen de profs verder uit. Keeper Gerrit Sneller kreeg een publiekswissel omdat hij de hoofdmacht gaat verlaten om zijn opwachting, als veldspeler, in het derde team te maken. Alex Bouwman daarentegen gaat samen met zijn vrouw Jellie een jaar lang voor ontwikkelingshulp naar Namibië. Daarover binnenkort meer in Veluweland.
Lees woensdag het uitgebreide verslag van deze wedstrijd in de papieren versie van Veluweland.

 

 

 

VERSLAG DSV`61 GEERT HARTHOLT:

 

DSV – FC Twente: één groot feest!

De wedstrijd tegen FC Twente ter gelegenheid van het 50jarig bestaan van DSV ’61 is één groot feest geworden. Onder grote belangstelling arriveerde de spelersbus rond half zes en begonnen de spelers van FC Twente aan een voorzichtige warming up. Een kwartier voor aanvang werden duizenden KiKa-ballonnen de lucht ingelaten waarna KiKa-ambassadeurs Alfred Schreuder en Hetty Verhey onder toeziend oog van Henk Jan v.d. Krol het mooie bedrag van € 7000 onthulden.

 

Vervolgens kregen de kampioenspupillen van DSV allemaal een mooie wedstrijdtas aangeboden van de Rabobank en daarna kon de wedstrijd onder leiding van Erik Braamhaar beginnen.

 

Natuurlijk was FC Twente – in de eerste helft met o.a. Cornelisse, Wisgerhof, Brama, De Jong, Bajrami, Vujicevic, Douglas, Janko en Chadli – de betere ploeg maar DSV bood zeer goed partij en werd zeker niet weggespeeld. De vroege 0 – 1 in de 2e minuut door Luuk de Jong bleef tot de 30e minuut op het scorebord staan. Toen was het diezelfde De Jong die de

0 -2 liet aantekenen. Voor rust liep FC Twente uit naar 0 – 4, in de tweede helft werd er door beide trainers veel gewisseld. DSV gaf ook nu goed partij en FC Twente kreeg de doelpunten niet cadeau. Integendeel, op een prachtig schot van Alfred Hofmeijer volgde een wellicht nog mooiere redding van keeper Bednarek, anders was het zomaar een tegentreffer geworden…

 

In de slotfase kregen Gerrit Sneller en Alex Bouwman nog een publiekswissel. Beiden voetballen (voorlopig) niet meer voor DSV. Doelman Sneller gaat definitief in het derde spelen, Alex Bouwman gaat samen met zijn vrouw Jellie een jaar lang voor ontwikkelingshulp naar Namibië.

 

Toen scheidsrechter Braamhaar voor de laatste keer floot was een tiental tellen daarvoor de 0 – 10 bereikt. Een nederlaag waar DSV zich zeker niet voor hoeft te schamen, ze lieten een prima indruk achter, evenals de vele vrijwilligers die allemaal hun mannetje en vrouwtje stonden!

 

Wat in bovenstaande verslagen niet goed naar voren komt is de ambiance die er tijdens de wedstrijd op sportpark de Haere rond hangt. Het is na maanden voorbereiding tijd om te genieten en dat word door iedereen met volle teugen gedaan. Alles verloopt vlekkeloos, drankjes worden genuttigd, leuke gesprekken worden er gevoerd, er word genoten van het voetbal.

 

Kortom het was in één woord GEWELDIG!!!

 

DANKWOORD:

 

Via deze weg wil het bestuur van DSV`61 nogmaals iedereen bedanken die dit geweldige evenement mede mogelijk heeft kunnen maken. Het was kortom in 1 woord GEWELDIG en zonder jullie hulp of die nou groot of klein was het nooit gelukt.

 

BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT             

 

Bennie van der Weerd

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 Hatto Heim 11 - 26
2 Zwolsche Boys 11 - 25
3 Rouveen SC 11 - 20
4 VIOS V. 11 - 20
5 BAS 11 - 17
6 Swift'64 11 - 17
7 DSV '61 11 - 16
8 HTC 11 - 16
9 Hattem 11 - 14
10 Olympia'28 11 - 11
11 ESC 11 - 10
12 Elspeet 11 - 9
13 Oene 11 - 8
14 Hulshorst 11 - 7