Kom je zaterdags op De Haere, dan tref je daar steevast Peter Steigstra aan. Hij is zo’n beetje vergroeid met DSV: sinds 1968 lid, vanaf dat moment actief voetballer (linksbuiten) tot 2007, daarnaast vanaf 1982 tot heden clubscheidsrechter.

 

Peter kijkt positief terug op al die jaren: ‘’ik heb het altijd met veel plezier gedaan, zowel het voetballen als scheidsrechter zijn. Natuurlijk, er waren een paar hoogtepunten, bij voorbeeld een paar kampioenschappen met het 3e elftal, een stuk of vijf invalbeurten bij het 1e en de zilveren speld van de KNVB voor 25 jaar scheidsrechter. Maar ik vind elke wedstrijd die sportief is en zonder blessures verloopt een hoogtepunt. En ik heb er nogal wat gehad hoor, de afgelopen 29 jaar als scheidsrechter!’’.

 

Op de vraag waarom Peter scheidsrechter werd wordt het even stil. Eigenlijk is hij in 1982 gewoon begonnen met een wedstrijdje te fluiten, zegt hij. En dat beviel zo goed dat hij het altijd is blijven doen, en hij doet het nog steeds erg graag. Hij fluit jeugd en senioren, en zo nu en dan ook pupillen als het zo uitkomt, vaak twee wedstrijden op een zaterdag. ‘’Zo lang ik het nog een beetje kan belopen wil ik het graag blijven doen, ik heb er veel plezier in en het is ook nog eens goed voor je gezondheid, een beetje bewegen’’.

 

Peter werd op 7 februari 1951 geboren in Apeldoorn, maar na 4 maanden werd Doornspijk al zijn woonplaats. Hij is een echte Doornspijker met een oranje zwart hart, DSV zit zo’n beetje bij hem in de genen. Een echte clubman, die het belangrijk vindt dat er naast natuurlijk prestaties ook veel ruimte moet zijn voor gezelligheid. ‘’DSV is een mooie, groeiende vereniging, maar het is gelukkig ook nog echt een dorpsclub. Ons kent ons, gezelligheid, iedereen kent iedereen, de sfeer is uitstekend, en ook al verliest het eerste een paar keer, de mensen blijven komen. Prachtig, houden zo!’’

 

Veel besturen heeft Peter meegemaakt in die 43 jaar, en alle besturen waakten gelukkig over die sfeer, die mix tussen goede organisatie, prestaties en gezelligheid. Het huidige bestuur wil hij graag een hart onder de riem steken: ‘’tegenwoordig komt er veel op verenigingen af en het is moeilijk om de zaken draaiende te houden. Ik vind het machtig mooi dat DSV nog steeds zoveel vrijwilligers heeft, dat zegt toch wel iets over de club en hoe het bestuur de mensen bij de club betrekt. Ik hoop dat het bestuur er alles aan zal blijven doen om ook de komende jaren dat oranje zwart gevoel, wat staat voor gezelligheid en clubliefde, te stimuleren. En als dat gevoel blijft, dan blijven ook de vrijwilligers’’.

 

Op de vraag of Peter DSV nog iets wil toewensen zegt hij: ‘’ik hoop dat de komende jaren de verouderde kleedaccommodatie zal worden aangepakt. En: op naar de volgende 50 jaar!’’

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Rabobank
1 Hatto Heim 5 - 15
2 VIOS V. 5 - 13
3 Hattem 5 - 10
4 BAS 5 - 9
5 Swift'64 5 - 9
6 Zwolsche Boys 5 - 9
7 Elspeet 5 - 7
8 HTC 5 - 7
9 Rouveen SC 5 - 7
10 DSV '61 5 - 6
11 ESC 5 - 6
12 Hulshorst 5 - 3
13 Oene 5 - 1
14 Olympia'28 5 - 0