“Onderhoud op het sportpark gaat het hele jaar door”

 

Buitenploeg DSV’61 uitgegroeid tot hechte groep

 

De velden en gebouwen op sportpark De Haere verkeren in een prima staat. De buitenploeg van DSV’61, bestaande uit zeven mannen, zet zich elke week opnieuw in om de accommodatie zo goed mogelijk bij te houden. “Dankzij de onderlinge gezelligheid zien we eigenlijk nooit tegen het onderhoud op.”

 

Een groepsgesprek met de buitenploeg mondt al snel uit in een gesprek dat net zo goed in een kroeg plaats had kunnen vinden. De grappen vliegen, soms ten koste van elkaar, over de tafel. Stil is het geen moment in de nieuwe bestuurskamer van DSV’61, waar de buitenploeg overigens ook haar steentje aan bijgedragen heeft. Maar waar bestaat de buitenploeg eigenlijk uit? Tijd voor een nadere kennismaking.

 

Jakob Hop

De ‘aanvoerder’ van de buitenploeg is de 56-jarige Jakob Hop. “We noemen hem ook wel ‘de bouwpaus’ vanwege zijn vakmanschap”, lachen de andere mannen. Jakob houdt zich voornamelijk bezig met het onderhoud van de gebouwen en was jaren geleden ook nog bij de verbouwing van de kantine betrokken. “Met de andere mannen van de buitenploeg heb ik een hechte band opgebouwd. Ik spreek denk ik voor iedereen door te zeggen dat we doorgaan zolang het lichaam het toelaat.”

 

Gerard Polinder

Het onderhoud van de velden is een taak die op het lijf geschreven is van Gerard Polinder (58). Al ruim 15 jaar lang doet hij dit met veel plezier. “Ik sluit me aan bij de woorden van Jakob dat wij als buitenploeg een hechte groep zijn. Met het onderhoud van de velden ben ik eigenlijk begonnen, doordat de gemeente hier destijds op ging bezuinigen en het niet meer uitbesteedde aan de Gresbo. Wanneer een veld er mooi bij ligt, doet dat me erg goed. De kantjessnijder is wat dat betreft een ideaal apparaat om mee te werken.”

 

Dries Fikse

Waar mogelijk ondersteunt de 47-jarige Dries Fikse zijn collega’s Gerard en Jakob in het onderhoud van respectievelijk de gebouwen en de velden. “Van andere verenigingen ontvangen we dikwijls complimenten over de wijze waarop ons sportpark erbij ligt. Dat is uiteraard leuk om te horen. Het onderhoud is een doorlopend proces. Eigenlijk ben je nooit klaar. Als buitenploeg pakken we heel veel klusjes aan. Van schilderen tot het repareren van een scorebord, het valt allemaal onder ons pakket.”

 

Aalt Neijmeijer

Op zijn vijftiende werd de nu 59-jarige Aalt Neijmeijer lid van DSV’61. Door de andere leden van de buitenploeg wordt hij ook wel gekscherend ‘chef bladblazer’ genoemd. “Tegen het werken in de buitenploeg zie ik nooit op. Dat komt door de onderlinge gezelligheid. Iedereen weet wat zijn taak is. We gaan met z’n allen door weer en wind. Zo ben je in de herfst veel bezig met blad opruimen en zorg je bij aanvang van het nieuwe seizoen dat de reclameborden goed schoongemaakt zijn. Niet alleen het veld, maar ook daaromheen moet het er goed bij liggen.”  

 


Dries uit de Fles

De nu 43-jarige Dries uit de Fles raakte op zijn tiende voor het eerst bij DSV’61 betrokken als voetballer. Momenteel levert hij als vrijwilliger zijn bijdrage aan de buitenploeg, zowel voor het onderhoud van de gebouwen als van de velden. “DSV’61 is goed voor haar vrijwilligers. Elk jaar wordt er een feestavond voor ons georganiseerd. Die waardering is natuurlijk mooi om te zien. De taakverdeling binnen de buitenploeg is helder. Jakob Hop houdt zich vooral bezig met de gebouwen en stuurt anderen aan. Gerard Polinder doet dit voor het onderhoud van de velden. Die heldere taakverdeling zorgt ervoor dat we effectief kunnen werken.”

 

Hans van Renselaar

Hans  was jaren met Gerard Polinder de drijvende kracht achter de maandagavondploeg.
Altijd was hij ’s maandags aan het grasmaaien. Ook was hij op de meest onmogelijke tijden druk in de weer met zijn bosmaaier , zodat niet alleen het veld maar ook alles er om heen er
goed bij lag.
Helaas heeft hij door omstandigheden nu minder tijd  maar wellicht in de toekomst?      

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 Hatto Heim 5 - 15
2 VIOS V. 5 - 13
3 Hattem 5 - 10
4 BAS 5 - 9
5 Swift'64 5 - 9
6 Zwolsche Boys 5 - 9
7 Elspeet 5 - 7
8 HTC 5 - 7
9 Rouveen SC 5 - 7
10 DSV '61 5 - 6
11 ESC 5 - 6
12 Hulshorst 5 - 3
13 Oene 5 - 1
14 Olympia'28 5 - 0