» Verslag DSV’61 2E - Elspeet 3 (5-0)


DSV 2 kent een makkelijke middag tegen Elspeet 3

 

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen werd de grootste overwinning van DSV 2 tot nu toe 0-8. Vandaag in tropische temperaturen een wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter. Op papier dus een wedstrijd die gewonnen moet worden. Ook vandaag moeten we het doen zonder onze keeper Jacco. Hij krijgt de voorkeur in DSV 1, waardoor DSV2 weer op zoek moest naar een keeper. Net als vorige week werd Robert bereid gevonden plaats te nemen onder de lat. Nou lijkt het de laatste weken van het seizoen sowieso om de keepers te gaan draaien, aangezien ook Jacco in de rust moest afhaken bij DSV1.


Opstelling: Robert, Dean, Johan, Rik, Mark V, Jochem, GJ, Mark vK, Ron, Henrick, Jeffrey


In het eerste half uur zijn we zoekende naar de gaatjes en met name naar de eerste goal. De eerste mogelijkheden worden nog niet benut, waar we soms nog te snel willen schieten en in andere gevallen juist te lang door proberen te voetballen. Via een goede aanval over veel schijven is het opnieuw Mark vK met een belangrijk doelpunt. De verre hoek wordt gevonden, waardoor het verzet gebroken is. Ron wil graag dat zijn goede vrije trap even benoemd werd. Bij deze, maar dan ook een kleine vermelding van de grote omzeepgeholpen 1-1 met de keeper kans, kleinigheidje. Uit een prachtige aanval via een dubbele 1-2 met GJ en Jochem wordt linksback Mark V vrijgespeeld. Bij het uitkappen van zijn tegenstander wordt hij gevloerd en gaat de bal op de stip. Spits (of keeper) Henrick laat zien waarom hij de penalty’s neemt en schiet beheerst binnen 2-0. Vlak voor rust komende we ook nog op 3-0 door een interceptie van Jochem in de 16 die niet zelfzuchtig is en wederom linksback Mark V vrij ziet staan, die op zijn beurt hard en hoog binnen weet te schieten. 

 

Na de thee willen we eigenlijk nog wel een paar goaltjes erbij maken. Waar er naast de titelstrijd ook nog een topscoorderstitel te vergeven is, zijn het de spitsen die graag nog wel een balletje binnen zouden willen schieten. Het is uiteindelijk Jeffrey die door Henrick in stelling wordt gebracht en de 4-0 mag binnen werken. Hiermee komt een einde aan de tijdelijke droogte en waren we weer getuigen van het vingertje van Jef. Wat mij betreft een graag gezien vingertje. Henrick had vanmiddag nog andere bezigheden en kon zich in keepersoutfit melden bij DSV1 voor de 2e helft. Jeffrey had er nog wel zin in en na een schrimmage en goede actie maakt hij direct ook nog de 5-0 en werd een warme en niet al te beste 2e helft afgerond. Robert wederom bedankt en gefeliciteerd met je 1e clean sheet in DSV2.

 

Belangrijkste wederom de 3 punten en met vertrouwen dinsdag opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen SDVB7.

Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6