» Verslag Swift '64 2 - DSV’61 2E (2-3)


DSV 2 toont veerkracht tegen Swift

 

Na een aantal moeilijke weken voor DSV 2 stond vandaag wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. In Swifterbant de moeilijke taak om na nare nasmaak van de voorgaande nederlagen weg te spoelen. Door personele problemen bij DSV1 is Jacco vandaag afwezig! Hij laat vandaag ook in DSV1 zien, wat hij het hele seizoen in DSV 2 al vaak laat zien, de 0 houden. Daarom vandaag het competitiedebuut in DSV 2 voor Robert onder de lat.


Opstelling: Robert, Dean, Rik, Mark, Erik, Jochem, GJ, Johan, Mark vK, Henrick, Jeffrey


Ondanks alle goede wil, krijgen we het niet voor mekaar om een hoog tempo op de mat te leggen. Hierdoor komen we niet vaak genoeg door het middenveld heen loopt alles stroperig. We weten wel wat mogelijkheden te creëren, maar echte grote kansen krijgen we niet. Swift probeert ons uit de tent te lokken en via de counter toe te slaan. Ook zij weten geen echte kansen te creëren, maar krijgen halverwege de eerste helft wel een redelijk goedkope strafschop. Robert zit in de buurt, maar helaas toch 1-0 achter. 


Na de achterstand proberen we met elkaar de bal sneller te verplaatsen en via het middenveld komt de bal uiteindelijk bij Mark vK die met een goede voorzet gevaar sticht voor de goal. Een goede contra loopactie van Henrick zorgt er voor de de teruggetrokken bal over de keeper gekopt kan worden. Prachtige aanval, prachtige goal 1-1. Helaas is het nog voor rust wederom een lange bal die tussen verdediging en keeper in valt. Robert kan net niet vangen en wegschieten is ook lastig, waardoor hij in contact komt met de aanvaller, volgens de scheidsrechter wederom binnen de 16. Opnieuw een strafschop, waardoor we moeten rusten met een 2-1 achterstand. 

 


Alle emoties en frustraties worden in de rust naast ons neergelegd en we spreken met elkaar af om een tandje erbij te doen, tempo op te voeren en de druk bij Swift neer te leggen. Ondanks alle goede bedoelingen krijgen we het niet voor elkaar de goal te maken. Ron komt in de ploeg voor Mark, verdedigers gaan 1 op1 spelen, Jochem en Mark vK onder de spitsen en de druk nog meer opvoeren op de goal van Swift. Na een aantal goede aanvallen is het uiteindelijk het bekeken schot van Mark vK wat doel treft 2-2. Uit een standaard situatie valt de bal in de kluts voor de voeten van Jochem, die de keeper nog op zijn pad treft, maar Henrick weet we raad met de afvallende bal en tikt de 2-3 binnen. 

 

Een kwartier lang probeert Swift nog aan te dringen, maar zoals de rest van de wedstrijd weten ze ook nu geen echte grote kansen te creëren, omdat onze verdediging vandaag allemaal een fantastische wedstrijd spelen. We trekken deze belangrijke overwinning over de streep met elkaar en laten zien waarom wij de koploper zijn. Veerkracht in de 2e helft door inzet en teamwork! Als beloning zien we concurrenten ook nog punten verspelen waardoor de overwinning extra zoet is.

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Rabobank
1 ESC 21 - 45
2 Swift'64 20 - 38
3 Zwolsche Boys 21 - 37
4 BAS 20 - 36
5 Hatto Heim 21 - 36
6 Oene 21 - 36
7 Hattem 20 - 35
8 DSV '61 21 - 32
9 ZAC 21 - 30
10 Olympia'28 20 - 29
11 WZC Wapenveld 21 - 16
12 Rouveen SC 20 - 14
13 VEVO 21 - 12
14 Reaal Dronten 20 - 6